K. Ž. | 30. 3. 2024, 09:00

Znane nove podrobnosti o umrli sedemmesečni dojenčici z Goričkega

Fotografija je simbolična.

Profimedia

Slovenijo je nedavno pretresla novica o smrti sedemmesečne dojenčice.

Kot smo tudi mi poročali, je bila 17. februarja v urgentni center Splošne bolnišnice Murska Sobota pripeljana sedemmesečna dojenčica, ki je kljub oživljanju umrla. Dojenčica je bila tudi slabega in izčrpanega videza, zaradi česar so zdravniki obvestili pristojne, odrejena je bila tudi sodna obdukcija. Za zdaj ni jasno, kaj je bil vzrok smrti dojenčice. Po poročanju portala 24ur pa starša rojstvo otroka nista prijavila patronažni službi.

"Patronažna služba ZD Murska Sobota ni bila obveščena ne o nosečnosti, ne o rojstvu otroka, tako tudi ni mogla opraviti svoje funkcije svetovanja in spremljanja razvoja otroka," je pojasnila direktorica ZD Murska Sobota Edith Žižek Sapač.

Obenem niso zabeležili zdravstvene obravnave otroka, starši pa niso kontaktirali njihove pediatrične službe. V družini je tudi več mladoletnih otrok, redno pa jo je spremljal Center za socialno delo (CSD) v okviru storitve pomoč družini na domu.

Bolnišnica Murska Sobota

Bolnišnica Murska Sobota

Osebni arhiv/R. K.

"Družino poznamo, pri tem pa nismo zaznali kakršnihkoli sumov, ki bi nakazovali na to, da za otroke ni bilo primerno poskrbljeno, o tem nista poročala ne starša, ne sorodniki, nobene informacije pa tudi nismo prejeli iz lokalnega okolja," je za 24ur pojasnila direktorica CSD Pomurje Sandra Babič.

Zdaj se je v delo CSD vpletla tudi inšpekcija, kjer preverjajo informacije, ki jih je imel CSD. Kot je opozoril direktor socialne inšpekcije Peter Stefanoski, postopek še poteka, zaradi česar več informacij ne morejo razkriti.

Smrt dojenčice sicer preiskuje tudi Policija, ki zbira obvestila in dokaze zaradi suma storitve kaznivega dejanja iz poglavij kaznivih dejanj zoper življenje in telo.

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel