T. R. K. | 13. 5. 2024, 11:47

Filmska drama na Primorskem: izginulo 28-letnico našli huje poškodovano (policija pojasnjuje)

Vir: PP Bovec

PP Bovec

Po iskalni akciji so našli huje poškodovano 28-letno državljanko Italije. 

Danes, 13. maja ob 1.42 v nočnem času, so bili s strani tujih varnostnih organov policisti obveščeni o pogrešani 28-letni državljanki Italije, ki naj bi se nahajala v bližini državne meje s sosednjo Italijo, in sicer na območju Kobarida. Takoj po obvestilu so policisti začeli z zbiranjem obvestili in izvajanjem drugih aktivnosti, da bi pogrešano osebo našli.

Slabo uro kasneje oziroma ob 2.25 je bilo njeno osebno vozilo najdeno na parkirišču vstopno izstopnega mesta Otona blizu naselja Trnovo ob Soči (občina Kobarid). Kljub številnim izvedenim ukrepom Policije in iskanjem na omenjenem območju pogrešana državljanka Italije v nočnem času ni bila najdena.

PP Bovec

Zato je od današnjih jutranjih ur dalje na omenjenem območju stekla iskalna akcija pod vodstvom PP Bovec, policistom in pripadnikom gorske policijske enote PU Nova Gorica pa so se pri iskanju pogrešane državljanke Italije pridružili tudi pripadniki Gorske reševalne službe Tolmin, gasilci PGD Kobarid in člani enote reševalnih psov. Pogrešana je bila ob 9. uri najdena ob reki Soči na Otoni (med Kobaridom in naseljem Trnovo ob Soči).

PP Bovec

Napotila se je na sprehod ob Soči, ko ji je zdrsnilo 

Po sedanjh ugotovitvah se je 28-letna državljanka Italije napotila na sprehod ob reki Soči, pri tem pa ji je zdrsnilo in posledično padla v globino ter se pri tem predvidoma huje telesno poškodovala.

PP Bovec

Po nudeni zdravniški oskrbi na kraju so poškodovanko kasneje z vojaškim helikopterjem prepeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center.

Policisti PP Bovec bodo o vseh ugotovitvah s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk