Uredništvo | 15. 4. 2024, 23:03

Tragedija med nogometno tekmo: 26-letni nogometaš se je nenadoma zgrudil zaradi infarkta

Profimedia

Da je bila stvar še hujša, sta vse skupaj s tribun spremljala tudi njegova starša.

Iz Italije prihaja žalostna novica o tragediji, ki se je v nedeljo zgodila na stadionu Comunale Lanciotto Ballerini v kraju Campi Bisenzio v predmestju Firenc. V 15. minuti tekme se je 26-letni nogometaš Castelfiorantina Mattia Giani nenadoma zgrudil zaradi srčnega infarkta. Da je bilo vse skupaj še huje, so tragedijo s tribun spremljali tudi Gianijevi starši, poroča Večernji list, ki se sklicuje na Sky TG 24.

Football Italia.net

Zdravniki ga niso mogli rešiti

Nogometašu je pomoč nemudoma nudila zdravniška ekipa, nato pa so ga prepreljali v bolnišnico Careggi v Firencah. Kljub temu pa je župan mesta Castelfiorentino Alessio Falorini danes sporočil žalostno novico, da je Giani dan po tem, ko je med tekmo Castelfiorantina proti Lanciotti Campi, ki sicer igrata v peti italijanski ligi, doživel srčni infarkt, umrl v bolnišnici

Nekaj ur kasneje je do podobnega primera prišlo še na tekmi serie A, kjer se je med tekmo proti Udineseju nenadoma zgudil branilec Rome Evan Ndicka, vendar so kasneje ugotovili, da ni imel srčnega zastoja. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by CBS Sports Golazo (@cbssportsgolazo)

Podoben primer na isti dan pred 12 leti

Mattia Giani je sicer srčni zstoj doživel ravno na obletnico še enega podobnega primera, ki se je med nogometo tekmo zgodil v Italiji. 14. aprila 2012 je namreč na tekmi Serie B med Pescaro in Amaranthom srčni infarkt na igrišču doživel nekdanji vezist Livorna Piermaro Morosini, so spomnili pri omenjenem mediju. Morosini je nekaj ur kasneje umrl v bolnišnici. Star je bil šele 25 let.

Novo na Metroplay: ''Ko sestavljam meni, si že zamišljam, katero vino bo šlo lepo zraven.'' | Mojca Trnovec