R.S. | 10. 6. 2024, 09:33

Je skrivnostna smrt televizijskega zvezdnika končno pojasnjena? Njegove zadnje trenutke so ujele varnostne kamere

Profimedia

Umrl je na grškem otoku Simi. 

Michael Mosley je bil britanski televizijski novinar, producent in voditelj, ki je pred dnevi umrl na počitnicah v Grčiji. Njegovo truplo so našli zgolj 100 metrov stran od obale in letovišča, kjer je bival z ženo Clare Bailey.

Kaj se je zgodilo? 

Na dan njegove smrti je bilo na grškem otoku Simi peklensko vroče. Mosley se je okoli pol dveh popoldne z dežnikom odpravil na sprehod, s katerega se nikoli ni vrnil. S seboj je imel še uro, nahrbtnik, plastenko vode in denarnico. Mobilni telefon je pustil v hotelu. Njegova žena je nekaj ur pozneje obvestila policijo, da je Mosley izginil. Nekaj dni pozneje so ob ograji našli njegovo truplo

Preiskovalci so povedali, da je Mosley najverjetneje zašel na napačno pot. Njegova smrt ni bila posledica kaznivega dejanja. Britanec naj bi poskušal priti nazaj do letovišča (ali pa se je odpravil proti morju), da bi se ohladil, preden je zaradi vročine izgubil zavest in si poškodoval glavo, poroča The Sun.  

Mesto, kjer so našli truplo voditelja.

Mesto, kjer so našli truplo voditelja.

Profimedia

Teorijo o njegovi smrti je potrdil tudi pregled kamer. S posnetkov varnostnih kamer je razvidno, da je bil voditelj živ še dve uri in 15 minut po tem, ko se je odpravil na sprehod. Na posnetkih je vidno, kako se 67-letnik približuje ograji z bodečo žico, nato pa nenadoma pade. Takrat je bil blizu bara na plaži, vendar ga osebje na žalost ni opazilo. Njegova smrt naj bi bila posledica vročinske izčrpanosti in padca. Uradni vzrok smrti naj bi bil znan čez nekaj dni.

Mosley je bil najbolj poznan po nastopih v BBC-jevi oddaji The One Show in vodenju podkasta Just One Thing.

Novo na Metroplay: "Ne biti cringe" | N1 podkast s Suzano Lovec