N. Vo. | 10. 6. 2024, 14:01

Drama na Primorskem: napadel bivšo partnerko, poskusil povoziti sorodnika in trčil v kolesarko

Fotografija je simbolična.

Profimedia

V Dobravi nad Strunjanom se je zgodil incident, kjer je znanec napadel občana.

57-letni moški je z vozilom prehitel drug osebni avtomobil, v katerem sta bila njegova nekdanja partnerica in njen sorodnik. Po tem, ko je močno zavrl, je izstopil iz vozila, pristopil k nasilno zaustavljenemu vozilu in poskušal izvleči svojo nekdanjo partnerico, vendar mu to ni uspelo, saj je ženska uspela zbežati.

Nato je storilec zapeljal vzvratno in trčil v vozilo za seboj, ki ga je nato potiskal približno 30 metrov. Po tem trku je zapeljal naprej in poskušal povoziti 44-letnega moškega, ki je pravočasno odskočil, sporočajo koprski policisti. Moški je nato trčil še v 44-letno kolesarko, ki se je naključno peljala mimo, pri čemer je kolesarka padla po vozišču in se lažje poškodovala.

Profimedia

Storilec se je po incidentu s kraja odpeljal, naslednji dan pa se je sam javil na policijsko postajo v Ljubljani, kjer so mu policisti odvzeli prostost in odredili 48-urno pridržanje. Okrožno državno tožilstvo v Kopru, ki vodi predkazenski postopek, je odredilo privedbo osumljenca na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Kopru.

57-letni moški je osumljen več kaznivih dejanj: nasilništva, poskusa uboja, groženj, poškodovanja tuje stvari in nevarne vožnje v cestnem prometu. Za ta kazniva dejanja so predvidene različne kazni, od denarne kazni do zapora, najhujša pa je za poskus uboja, kjer je zagrožena kazen zapora od petih do petnajstih let.

Novo na Metroplay: "Ne biti cringe" | N1 podkast s Suzano Lovec