R.S. | 30. 11. 2023, 13:30

Umrl legendarni pevec: njegovo pesem si bomo prepevali celo zimo

Profimedia

Več mesecev je preživel v bolnišnici. 

Irski pevec Shane MacGowan, ki je v osemdesetih zaslovel s skupino The Pogues, je umrl. Star je bil 65 let. Zaradi hude zastrupitve krvi je zadnjih pet mesecev preživel priklenjen na bolniško posteljo, zdaj  pa je njegova družina sporočila, da je izgubil življenje. 

"Ne vem, kako naj to povem, zato bom samo povedala. Shane, ki bo vedno luč, ki jo imam pred seboj, merilo mojih sanj in ljubezen mojega življenja in najlepša duša in čudovit angel in sonce in luna ter začetek in konec vsega, kar mi je drago, je odšel k Jezusu in Mariji ter svoji čudoviti materi Tereziji," je na družbenih omrežjih zapisala njegova žena Victoria Mary Clarke.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Victoria Mary Clarke Angels (@victoriamaryclarke)

"Blagoslovljena sem, da sem ga spoznala, da sem ga ljubila, da me je neskončno in brezpogojno ljubil in da sem preživela toliko let življenja in ljubezni, veselja, zabave, smeha in številnih dogodivščin z njim. Ni načina, da bi opisala izgubo, ki jo čutim in hrepenenje po samo še enem njegovem nasmehu, ki je razsvetlil moj svet. Hvala, hvala, hvala, hvala, hvala za tvojo prisotnost na tem svetu, ki si ga naredil tako zelo svetlega in si s svojim srcem in dušo ter glasbo dal veselja toliko ljudem. Za vedno boš živel v mojem srcu. Uživaj na vrtu, ki je ves moker od dežja, ki si ga imel tako rad. Pomenil si mi cel svet," je še dodala. 

Skrb vzbujajoče fotografije

Pred dnevi so v javnost prišle njegove fotografije iz bolnišnice, na katerih je pevec izgledal izjemno slabo. 65-letnika so v bolnišnico sprejeli junija. Imel je številne zdravstvene težave, med drugim je staknil pljučnico in imel preležalnine. Nekaj časa je bil celo na oddelku za intenzivno nego. Čeprav so pred dnevi njegovi bližnji sporočili, da mu gre bolje, se je očitno v zadnjem dnevu stanje poslabšalo. 

Irski pevec je predvsem znan kot soavtor legendarne božične klasike Fairytale of New York, ki jo je skupina The Pogues izvajala skupaj s pevko Kirsty MacColl

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord