N. Vo. | 10. 6. 2024, 14:26

Rokometni svet žaluje: preminil rokometni genij in trener

Profimedia

V starosti 67 let nas je zapustil eden največjih umaških rokometašev vseh časov, Aziz Makiqi. Njegova smrt pomeni velik udarec za rokometno skupnost, saj je bil Makiqi izjemen športnik in mentor številnim mladim igralcem.

Aziz Makiqi je v umaški rokometni klub prišel poleti leta 1990, ko je klub pod trenerskim vodstvom Line Červarja dosegel vstop v elitno ligo nekdanje države. V tem času je bil Makiqi že uveljavljen igralec z izkušnjami iz več klubov nekdanje Jugoslavije, poročajo hrvaški mediji. S svojo izjemno igro je prispeval k uspehu Umaga, ki se je v novi Hrvaški rokometni ligi uveljavil kot konkurenčna ekipa. Po tretji sezoni v Prvi ligi so dosegli ogromen uspeh, ko so v polfinalu premagali Medveščak in se uvrstili v finale proti takratnemu evropskemu prvaku Badel Zagrebu.

Po koncu te uspešne sezone se je Makiqi preselil v Nemčijo, kjer je nadaljeval svojo igralsko kariero. Po koncu igralske poti se je vrnil v Umag in prevzel vodenje mlade ekipe, za katero je tudi sam igral. 

Aziz Makiqi bo ostal v spominu kot velik športnik in človek, ki je s svojo predanostjo in znanjem prispeval k razvoju rokometa.

Novo na Metroplay: Jure Godler iskreno o delu sebe, ki je javnosti skrit | Po mojem okusu