Uredništvo | 16. 5. 2024, 16:22

Mati srbskega mladoletnega morilca šokirala z izjavo na sodišču (starši žrtev so ogorčeno zapuščali sodno dvorano)

Profimedia/Nova.rs/fotomontaža

Starša dečka, ki je na beograjski osnovni šoli izvedel strelski pohod, se hočeta oprati vsakršne krivde.

V Beogradu poteka sojenje staršem dečka morilca, ki je lanskega maja na beograjski Osnovni šoli Vladimirja Ribnikarja v strelskem pohodu ubil 10 ljudi, njegova mati pa je med zaslišanjem s svojo izjavo šokirala vso sodno dvorano. Na vprašanje, od kod njen DNK na tulcu, ki so ga našli v učilnici, kjer je njen sin streljal na druge otroke, je namreč arogantno odgovorila: "Pustite domišljiji prosto pot," piše Dnevnik.hr.

Profimedia

Na začetku sojenja naj bi poskušala igrati žrtev

Morilčeva mati je sicer delala kot izvedenka za DNK in je sodelovala v številnih sodnih postopkih, po nepotrjenih informacijah pa naj bi bila ona tista, ki je napolnila orožje. Obtožnica, ki jo je proti njej vložilo višje državno tožilstvo v Beogradu, jo bremeni kaznivega dejanja nedovoljenjega posedovanja orožja in streliva.

Neimenovani vir je za srbski Blic razkril, da naj bi mati mladoletnega morilca na začetku sojenja poskušala igrati žrtev in je pokazala sočutje do družin preminulih otrok, izrekla jim je celo sožalje. A sorodniki žrtev njenih besed niso sprejeli. Oče enega od otrok je med njenim govorom celo glasno dejal: "Ne morem poslušati teh literarnih del," nato pa zapustil sodno dvorano.  

Mladoletni Kosta Kecmanović je zagrešil enega najhujših zločinov v zgodovini Srbije.

Mladoletni Kosta Kecmanović je zagrešil enega najhujših zločinov v zgodovini Srbije.

Mirror

Tudi starši, ki so ostali v dvorani, jezno komentirali

Med njenim nastopom so sodno dvorano drug za drugim zapustili oče umorjene Angeline Aćimović ter očeta Andriane Dukić in Mare Anđelković, piše omenjeni medij. Po besedah omenjenega vira naj bi bili očetje ogorčeni, ker želita starša mladoletnega morilca zanikati kakršno koli krivdo za najhujši zločin v zgodovini Srbije.

V dvorani so ostali starši umorjene Eme Kobiljski, ki pa po besedah neimenovanega vira v nekem trenutku ravno tako niso mogli ostati mirni in so jezno komentirali: "Dovolj je laži!" Natopil je tudi morilčev oče, ki je krivdo zanikal, v svojem zagovoru pa med drugim povedal, da so bili ugledna družina in da ne bi smel v zapor zaradi stvari, ki je ni storil, piše Dnevnik.hr.

Novo na Metroplay: Jure Godler iskreno o delu sebe, ki je javnosti skrit | Po mojem okusu