E. Č. | 15. 5. 2024, 08:06

Vsi slovenski otroci so jo oboževali: umrla legendarna igralka, ki je zaznamovala naša otroštva

Profimedia

Z vlogo, v kateri je zablestela, se je prikupila številnim Slovencem.

Če ste odraščali v osemdesetih prejšnjega stoletja, potem ste zagotovo uživali v priljubljeni seriji Super Babica, v kateri je imela glavno vlogo kakopak - super babica. Njene moči so bile nadnaravne, reševala je takšne in drugačne zagonetke in težave ter nepridiprave vedno ugnala v kozji rog. Super Babica je bila izjemno priljubljena serija predvsem v Veliki Britaniji, toda predvajali so jo - med drugim - tudi v Sloveniji in številni otroci so komaj čakali na trenutek, ko bo na sporedu naslednji del.

Kako priljubljena je bila Super Babica, priča podatek, da je leta 1985 prejela tudi nagrado emmy v kategoriji oddaj in serij za otroke oziroma mladostnike. 

Zdaj pa je iz Londona prišla žalostna vest - Super Babica je umrla. No, seveda ne televizijski lik, ki je bil tako ali tako izmišljen, marveč se je poslovila igralka, ki je Super Babico upodobila na preprosto nepozaben način. Gudrun Ure se je na Škotskem rodila že davnega leta 1926, ko je bil svet še povsem drugače. Umrla je v prestolnici Anglije, in sicer v 99. letu starosti

YouTube/posnetek zaslona

Čeprav jo je vloga Super Babice zaznamovala, pa se je Gudrun Ure dokazala in izkazala tudi v številnih drugih televizijskih in filmskih vlogah. Prav tako je bila znan radijski glas, sodelovala je predvsem z medijsko hišo BBC.