Uredništvo | 7. 6. 2023, 09:02

Katarina Čas: "Nisem mogla verjeti, da je režiser to pustil notri''

Priljubljena igralka razkriva, kako je prišlo do tega, da je v hollywoodskem filmu upodobila Slovenko.

Igralka Katarina Čas je med pogovorom z Borutom Pahorjem v najnovejši epizodi Mastercard® podkasta navdiha spregovorila o svoji vlogi Chantalle v Scorsesejevi uspešnici Volk z Wall Streeta. Kot je dejala, je bila njena vloga prvotno zapisala pod imenom Caroline, ki prihaja iz Švice. Razkrila je, da so med snemanjem veliko prizorov improvizirali, nad čimer je bil režiser tako zelo navdušen, da se je na koncu odločil, da bo spontane dialoge obdržal v filmu.

Zahvaljujoč Katarinini iznajdljivosti in improvizaciji scenarija med snemanjem je poskrbela za dodatno promocijo Slovenije v svetu.

"Nisem mogla verjeti, da je režiser to pustil notri. Z igralcem Jeanom Dujardinom si v enem od prizorov izemnjujeva denar. Scorsese naju usmeri, da naj se sproščeno pogovarjava. Jean se obrne k meni in mi reče: "Kaj te naj vprašam?" se spominja Časova, ki ima rada stvari pod nadzorom. Nato mu odvrne:

"Vprašaj me, ali sem Švicarka s slovaškimi koreninami ali Švicarka s slovenskimi koreninami, da se bo Scorsese v montaži spomnil, da sem iz Slovenije," pojasnjuje igralka, ki je bila prepričana, da bodo v montaži izrezali ton. A na njeno presenečenje so njun spontani pogovor pustili.

Sami Rahim

Jonah Hill jo je izzval, da naj uporabi kakšno kletvico: "Začela sem preklinjati po naše, po balkansko in je bilo to vsem noro. Tudi DiCapriu ... Režiser Martin je rekel: 'To je meni super.'"

Časova ga je hitro popravila, da te kletvice niso švicarske. "Rekel mi je, da bom Švicarka s slovenskimi koreninami (Švicarka-Slovenka) in da lahko obdržim svoj naglas. Da bomo to tako rešili. V bistvu je do Švicarke-Slovenke prišlo zaradi kletvic, ki jih na koncu ni bilo v filmu. Da bodo dodali slovenske zastave, so se pa spomnili sami. Mene je samo skrbelo, ali bo res slovenska zastava, da ne bom potem Slovakinja, ker me bo moja država ubila." (smeh, op. a.)

Celoten pogovor najdete spodaj. Prisluhnite mu.

Vabljeni na Metroplay, kjer si lahko ogledate vse epizode Mastercard® podkasta navdiha z Borutom Pahorjem. Naš nekdanji predsednik republike se pogovarja z izjemnimi Slovenkami in Slovenci, ki so na svoji poti ustvarili neprecenljive zgodbe, vredne preučevanja. Je nefiltrirano potovanje skozi njihove izkušnje, o odkrivanju njihovega potenciala, preseganju ustaljenih okvirjev in ustvarjanju izpopolnjenega življenja.

Vsebino omogoča Mastercard®.

Prijavite se na naš novičnik, da ne zamudite naslednje epizode podkasta, ki prihaja kmalu.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih TikTok, Youtube, Instagram in Facebook.