A. R. | 18. 4. 2023, 08:37

Korino Korper med zdravljenjem hude bolezni brat presenetil z izjemno gesto: poglejte, kaj je storil (VIDEO)

Sami Rahim

"Takrat razmišljaš, če je to to, kar sem imela od življenja. Če je tu vsega konec," se je ob začetku zdravljenja spraševala 21-letna Mariborčanka.

Korina Korper iz Maribora je najprej izgubila očeta in nato skupaj z mamo zmagala v boju z rakom. Z voditeljem Borutom Pahorjem sta v prvi epizodi Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem povsem odkrito in brez fasade spregovorila o njenih najtežjih trenutkih v življenju.

Je tu vsega konec?

Pri 16 letih je zbolela za levkemijo. Že od samega začetka, ko je izvedela za diagnozo, je bila prepričana, da bo zmogla in da bo dobila bitko z rakom. A seveda so bili tudi težki dnevi ...

"Tisti dan nisem jedla nič. Veliko mi je bilo slabo. Ponavadi so bili to dnevi, ko sem se najslabše tudi fizično počutila. Potem pa je tudi psihično udarilo. Takrat razmišljaš, ali je to to, kar sem jaz imela od življenja. Če je tu vsega konec?" so se vanjo nasadili dvomi v drugem mesecu zdravljenja.

Sami Rahim

Med zdravljenjem je imela ves čas popolno podporo družine in prijateljev: "Mama je bila 24 ur na dan ob meni. Ko je ona šla domov iz bolnišnice, je prišel brat, za en dan. V tistih trenutkih sem bolj potrebovala brata kot pa mamo. Me je malo bolj razumel. Z njim ni nikoli dolgčas."

Močna bratova podpora

Korinin brat je pet let starejši od nje, iz solidarnosti do njene bolezni pa je storil zelo plemenito gesto – obril si je lase.

"Dostikrat sem potožila, kako me ljudje čudno gledajo, kakšni pogledi so ... Nisem smela biti v skupini več ljudi zaradi (oslabljenega) imunskega sistema. Ampak vseeno, ko sem bila v javnosti, recimo, ko sva šla z bratom v McDonalds, ki sem si ga med zdravljenjem večkrat zaželela, so me čudno gledali. Dostikrat sem potožila zaradi tega. Potem pa me je brat en dan presenetil. V bistvu je prišel s kapuco na glavi domov in mi samo rekel: "Čuj, Korina!" In si je dal kapuco dol in je bil brez las."

Celoten podkast si lahko ogledate TUKAJ.

Sami Rahim

Vabljeni na MetroPlay, kjer si lahko ogledate prvo epizodo Mastercard® podkasta navdiha z Borutom Pahorjem. Spremljajte nas še naprej, saj bo v goste vabil znane in manj znane, toda zagotovo zanimive in izjemne Slovenke ter Slovence s še bolj neverjetnimi zgodbami. Skupaj bodo iskali način, kako odkrivati in dosegati svoje potenciale, preseči ustaljene okvirje in ustvariti izpopolnjeno življenje. Popeljali vas bodo v nefiltrirano potovanje neprecenljivih zgodb ljudi, ki na življenjski poti navdihujejo.

Vsebino omogoča Mastercard®.

Prijavite se na naš novičnik, da ne zamudite naslednje epizode podkasta.