Uredništvo | 15. 8. 2023, 12:11

Dobrodelna večerja Ane Roš Stojan: "Družini bomo pomagali, dokler si ne ustvari dostojnega življenja"

Jaka Birsa

Slavna chefinja v težkih časih, ki so doleteli mnoge Slovence in Slovenke, ne sedi križem rok. Kaj pripravlja in kako lahko sodelujete?

Priznana kuharska mojstrica Ana Roš Stojan ter njene ekipe restavracije Hiše Franko, bistroja Ana in Slon ter Pekarne Ana so se v luči poplav odločili za izvedbo dobrodelne večerje. V ta namen so zagnali licitacijo za vstopnice za večerjo, izkupiček pa bo namenjen prizadetim v poplavah.

Večerja bo 4. septembra v Ljubljani

"Naša odločitev, da združimo moči, izhaja iz globokega sočutja do vseh tistih, ki so jih prizadele poplave v Sloveniji. Med prizadetimi so tudi ljudje, ki jih poznamo, naši prijatelji in kolegi," je Ana Roš Stojan pojasnila svojo odločitev. V njeni ekipi poudarjajo, da dobrodelna večerja ni le enkraten dogodek, temveč prvi korak v trajni podpori.

Profimedia

Celoten znesek, ki ga bodo zbrali, bo preko dobrodelnega sklada, ki sta ga z možem za njuno poroko odprla pri Slovenski Karitas, namenjen družini, ki je ostala brez vsega

"Naša skupna podpora se ne bo končala s to večerjo. Družino bomo spremljali tudi v prihodnje in ji pomagali, dokler si ne bodo ustvarili vsaj približno človeku dostojnega življenja," pravi Ana Roš Stojan.

V kuhinji bistroja Ana in Slon se bo Ani in njenim ekipam pridružila tudi Martina Breznik iz Hiše Raduha iz Luč. Pri pripravi dobrodelne večerje pa bodo sodelovali tudi nekateri nekdanji člani ekipe Hiše Franko, med drugim sommelier Alen Audič in slaščičarka Maša Salopek.

Izklicna cena menija?

Ta je 520 evrov, v njem pa bo ob hrani tudi vinska ali brezalkoholna spremljava. Ker je število mest omejeno, priporočajo, da zainteresirani pohitijo pri licitiranju svoje vstopnice. Vsi, ki se večerje ne morejo udeležiti, a želijo prispevati, pa svoj prispevek lahko donirajo tudi neposredno preko Slovenske Karitas. Več informacij je na voljo na povezavi

Borut Živulović/Bobo

Dodatna pomoč tudi s kosili v Kobaridu

Ekipa Hiše Franko (kot samostojna enota) se je tudi odločila, da del dobička od prodaje kosil v Kobaridu vse tja do konca oktobra nameni istemu dobrodelnemu skladu, ki je odprt pri Karitasu. Njihov letošnji meni je, kot pravijo, nekakšen opus, posvečen delu, ustvarjanju in razmišljanju chefinje najbolj znane slovenske gostilne, ki hkrati praznuje svoj vstop v 50. leta. 

"Avtorski, doma narejen izbor bezalkoholnih pijač, od kombuč do sokov, odštekanih koktajlov posvečenih Posočju in vinske spremljave, ki sodijo k meniju so izjemna priložnost, da med raziskovanjem Aninega čarobnega sveta okusov hkrati pomagate ljudem, ki danes pomoč resnično potrebujejo," so zapisali pri Hiši Franko. Pri rezervaciji kosila navedite opombo "kosilo za pomoč".

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol