R.S. | 30. 11. 2023, 15:03

Nesreča ne počiva: najprej hudo zbolel priznan slovenski režiser, zdaj še njegova partnerica

Mediaspeed/Sandi Fišer

34-letnica je povedala, da jo je diagnoza zelo razjezila. 

Znan slovenski režiser Vinci Vogue Anžlovar preživlja težke čase. Januarja so mu zdravniki potrdili, da je zbolel za amiotrofično lateralno sklerozo. "Izgubljam mišični tonus, imam težave z govorom in močne krče, ki me za nekaj sekund popolnoma ohromijo ob peklenskih bolečinah. Težko hodim in se zadiham že po nekaj korakih. Stanje se slabša in na žalost ni zdravila ali upanja na izboljšavo," je za Žurnal24 povedal 60-letnik. 

Anžlovar je poleti snemal slovenski mladinski film Tartinijev ključ. Pred kratkim je povedal tudi, da piše scenarij Bobri po knjigi Janeza Jalna. Vendar se mu stanje poslabšuje. "Žal moja bolezen napreduje do te mere, da ne bom zmogel novih projektov," je povedal.

Zbolela tudi njegova partnerica 

Vse pa je še poslabšalo dejstvo, da je zbolela tudi njegova 34-letna partnerica Barbara Drmota. Kostumografinja in umetnica je zbolela za rakom materničnega vratu. "Najprej sem bila zelo jezna, ker moje stanje ni bilo prej zaznano. Kajti ko si enkrat na onkološkem inštitutu, s kartoteko v rokah in te zdravnik seznani z novico, da ti drugega kot radikalno obsevanje s kemoterapijo ali brutalna operacija vseh rodil in bezgavk ne preostane, ja, si zelo jezen," je Drmotova povedala v intervjuju za Med.Over.Net.

34-letnica se bo borila proti bolezni. "Običajno ne odneham, in to so od mene pričakovali vsi, družina, partner in seveda zdravniki," je dodala.