Uredništvo | 29. 12. 2023, 17:40

Borut Pahor ob podpisovanju knjižnega prvenca bralcem izpolnil še željo: "Nekateri me prosite ..."

Facebook/Borut Pahor

Kot je zapisal, so nanj naslovili prav posebno prošnjo, kar je nekdanji predsednik vzel zelo resno.

Nekdanji predsednik države Borut Pahor po zaključku svojega predsedniška mandata (oziroma dveh) ni sedel križem rok. Ravno nasprotno, v minulem letu je ostal aktivno prisoten v javnosti in se lotil več projektov. Med drugim je postal voditelj podkasta na Metropolitan.si z naslovom Mastercard podkast navdiha, v katerem se pogovarja z izjemnimi Slovenci in Slovenkami s področja športa, kulinarike, kulture, okolja, družbe, podjetništva in zdravja.

"Nekateri me prosite, da bi pripisal kakšno misel ..."

Po odhodu iz predsedniške palače se je Pahor lotil tudi pisanja, novembra je tako izšla knjiga z naslovom Zmaga je začetek s podnaslovom Priročnik za politične in druge začetnike.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Beletrina (@beletrina)

"Vse življenje nas učijo, da je pot pomembnejša od cilja, nihče pa nam ne pove, da so najpomembnejše in najbolj odločilne tiste poti, ki jih začrtamo in opravimo šele po tem, ko zastavljeni cilj dosežemo," je zapisano v predstavitvi knjige, ki je izšla pri Beletrini. To je Pahor na prednovoletni petek podpisoval v predverju Trga republike 3 v Ljubljani.

Facebook/Borut Pahor

Pred tem je na družbenih medijih zapisal: "Spoštovani kupci moje knjige. Rad bi se vam zahvalil za vašo radovednost in privrženost. Upam, da je vsaj večini branje všeč. Nekateri pa me prosite, da bi se v knjigo tudi podpisal in pripisal kakšno misel." In prav to željo jim je nekdanji predsednik danes tudi uslišal, kar pomeni, da so mnogi domov odšli s posebnim pripisom nekdanjega predsednika v svoji kopiji.

Zmagal pa je Aleksander ...

Kot je Pahor zapisal, je študent Aleksander na podpisovanje prišel s škatlo, polno knjig. "Je vabilo, naj prebere vse knjige, razumel kot Chuck Norris in je kupil vse knjige?" se je na Instagramu pošalil Pahor. In nato pojasnil: "Ne, prijatelji z ekonomskega faksa so ga delegirali, da mi jih je prinesel v podpis."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Borut Pahor (@borutpahor)

Prihodnost bo zelo raznolika

Z današnjim dnem so Pahorju prenehale nekatere pravice, ki so mu pripadale v letu po izteku predsedniškega mandata. Tako ne bo več upravičen do prejemanja nadomestila plače, pisarne in dveh sodelavcev. Poslej se bo lotil "portfelja aktivnosti", tudi z delom v zavodu Prijatelji Zahodnega Balkana, še vedno bo tudi v vlogi voditelja podkasta in predavatelja tako doma kot v tujini.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol