17. 1. 2024, 09:20 | Vir: STA

Podžupan poskrbel za odmeven škandal in plačal primeren davek, potem ko je občinsko stanovanje dodelil ... sinu!

Fotografija je simbolična.

Profimedia

Politik je izrabil svojo moč in bil za to tudi kaznovan.

Podžupan Celovca Alois Dolinar iz stranke Ekipa Koroška je odstopil s položaja, je v torek sporočil vodja stranke Gerhard Köfer. Razlog za odstop je dodelitev občinskega stanovanja njegovemu sinu, glede katere je soodločal tudi Dolinar, poročajo avstrijski mediji.

Dolinar, ki je bil pristojen tudi za občinska stanovanja, je v torek pojasnil, da o dodelitvi stanovanja njegovemu sinu ni vedel ničesar. Pobudo za to je po njegovih besedah dal nekdanji zaposleni v njegovem uradu, ki je njegovega sina dobro poznal in mu je želel pomagati iz izredne situacije po ločitvi. Da je med tistimi, ki so jim dodelili občinsko stanovanje, tudi njegov sin, je izvedel šele naknadno po glasovanju, na katerem ne omenjajo imen, je pojasnil po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA.

Dolinar je ob tem poudaril, da prevzema polno odgovornost in se iskreno opravičuje, da ni pravočasno opazil vloge za dodelitev stanovanja sinu.

Povedal je še, da je njegov sin izpolnjeval vse kriterije za dodelitev stanovanja in da se je po nekaj mesecih izselil iz stanovanja, ker je bila njegova prošnja mišljena le kot začasna rešitev. Takratni odgovorni uslužbenec zaradi kršitev zaupanja ni več zaposlen na položaju, še pravi Dolinar.

Priznal je še, da bi se moral vzdržati glasovanja o tem. To je po poročanju avstrijske radiotelevizije ORF poudaril tudi Köfer. Za agencijo APA pa je dejal še, da Dolinarjev pristop ne ustreza vrednotam njegove stranke.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol