15. 4. 2024, 07:52 | Vir: STA

Ko Luka Dončić ne igra, njegovemu klubu trda prede: Dallas brez Slovenca doživel ...

Dallas proti Oklahomi.

Profimedia

Pri Dallasu sta manjkala oba zvezdnika Luka Dončić in Kyrie Irving.

Košarkarji Dallasa so v zaključku severnoameriške lige NBA svoje cilje izpolnili. Uvrstili so se v končnico, zadnji tekmi pa so odigrali brez svojih najboljših igralcev. Danes so gostovali v Oklahoma Cityju in izgubili z visoko razliko. Domači so bili boljši z izidom 135:86, pri Dallasu sta manjkala oba zvezdnika Luka Dončić in Kyrie Irving.

Poleg tega trener Jason Kidd na zadnji tekmi rednega dela v moštvo ni uvrstil niti Danteja Exuma in Darricka Jonesa, v taki sestavi pa se gosti niso mogli enakovredno kosati z razpoloženimi gostitelji, pri katerih so se prav vsi igralci vpisali med strelce, a nihče ni dosegel več kot 15 točk (Shai Gilgeous-Alexander). Tako je najboljši strelec tekme prišel iz vrst Dallasa, 22 točk je dosegel Brandon Williams.

Gostitelji so vodili od začetka tekme, nikoli pa se niso znašli v dvomih, da bi tekmo lahko izgubili. Odprli so jo z izidom 11:0, Dallas se je še približal na 14:19, to pa je bil tudi njihov najnižji zaostanek po začetku tekme. Najvišji pa je bil pri izidu 104:49.

Dallas je v rednem delu zasedel peto mesto, njihovi tekmeci v prvem krogu končnice bodo četrtouvrščeni Los Angeles Clippers. Prva tekma bo v nedeljo, 21. aprila.

Novo na Metroplay: Martina Švab povsem iskreno o družini, medijskem svetu in organizaciji časa | Ob skodelici kave