Uredništvo | 4. 4. 2024, 20:58

Spregovoril oče enega od osumljencev za umor male Danke: "Obnašal se je popolnoma normalno"

ilip Krainčanić/Nova.rs/Goran Srdanov/Nova.rs/osebni arhiv

Srbijo in številne druge države je pretresel žalosten konec male deklice Danke Ilić, ki so jo pogrešali 10 dni.  

Dušan J., oče Srđana J., enega od aretiranih za umor Danke Ilić na Banjskem polju pri Boru, ne verjame, da je njegov sin sposoben takšnega zločina, navaja Blic. A kot je še dejal osumljenčev oče, če se na koncu izkaže, da je njegov sin res zagrešil ta grozljivi zločin, bo moral zanj odgovarjati.

"Ni tega zmožen"

O sinovem obnašanju pred grozljivim dejanjem je Dušan J. dejal. "Obdelovala sva dva vrtova, vrnil je traktor, posadil solato, obnašal se je popolnoma normalno ... Včasih pije, sicer pa ne uživa alkohola,"  je povedal o sinu."Ne verjamem, da je moj sin zmožen česa takšnega," je za Blic zatrjeval osumljenčev oče in dodal, da Srđan družine umorjene Danke Ilić ni poznal.

"Nikoli nisem imel težav z njim. Bil je pošten in delaven. Mislim, da ni z avtom zbil otroka. Bomo videli, kaj bo reklo pravosodje,"  je sklenil osumljenčev oče.

Kratko življenje male Danke Ilić se je končalo le streljaj od mesta, od koder je izginila neznano kam.

Nova.rs/Goran Srdanova/osebni arhiv/fotomontaža

Preiskava še poteka

Umora male Danke Ilić je osumljen tudi Dejan D. Skupaj s kolegom Srđanom J. sta v ulici Radomirja Putnika s službenim vozilom "fiat panda" zbila deklico. Njeno truplo sta naložila v prtljažnik vozila, nato pa sta se odpeljala do divjega odlagališča pri Boru, kjer sta mrtvo deklico odvrgla ob desni strani ceste. Kasneje naj bi se tja celo nekajkrat vrnila in Dankino truplo še bolj zakopala v zemljo, je povedal vir blizu preiskave.

Trupla Danke Ilić srbska policija še ni našla.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol