Uredništvo | 2. 4. 2024, 19:28

Je na dunajskem posnetku res mala Danka: oglasila se je avstrijska policija in povedala ...

Pronadjime.mup.gov.rs

Med preiskavo je zaokrožil posnetek, na katerem je videti deklico, ki ji je zelo podobna.

Iskanje 22-mesečne Danke Ilić, ki je prejšnji torek izginil v Banjskem Polju pri Boru v Srbiji, se je prevesilo v osmi dan. Po objavi na Dunaju nastalega posnetka, na katerem je v spremstvu dveh žensk videti majhno deklico, ki je precej podobna pogrešani Danki, se je iskanje za njo razširila še v Avstrijo.

Tiskovni predstavnik dunajske policije Marcus Dietrich je o posnetku danes dejal: "Ne moremo trditi s 100-odstotno gotovostjo, da je deklica na posnetku res izginula deklica." Ob tem je dodal, da avstrijska policija s pomočjo razpoložljive tehnologije še vedno poskuša potrditi identiteto otroka na posnetku.

Nova RS

"Moškega, ki je naredil posnetek, smo zaslišali, trenutno pa ni drugih prič. Prioriteta policije je najti deklico s posnetka in tudi obe ženski, s katerima je bila videna. Preiskava še poteka in naši kriminalisti dobro napredujejo. Takoj, ko bomo imeli nove informacije, bomo nemudoma obvestili javnost," je dejal tiskovni predstavnik dunajske policije.

Na vprašanje, ali si je ogledala posnetek z Dunaja, na katerem bi lahko bila njena hčerka, je Dankina mama Ivana Ilić odgovorila: "Da, gledala sem video, vendar ga zaradi poteka preiskave ne morem komentirati. Policija dobro opravlja svoje delo, ljudje ne spijo, neprekinjeno jo iščejo. Upam, da bom lahko svojega otroka čim prej objela. Nočem niti razmišljati o drugi možnosti, kot da je Danka v redu," je še dejala.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol