Uredništvo | 10. 8. 2023, 16:33

Drama na poplavljenem mozirskem: otrok popil nevarno tekočino, mama obupano iskala pomoč

Borut Živulović/Bobo

Kar je sledilo, bi lahko opisali kot pravo srečo v nesreči!

Na mozirskem je v torek občanka ustavila pomočnika načelnika Policijske postaje Mozirje in povedala, da potrebuje nujen prevoz za skoraj dveletnega otroka v celjsko bolnišnico, saj je med igro popil nevarno tekočino in je potreboval takojšnjo pomoč. Policist je občanko z otrokom in njuno sorodnico naložil v avto in odpeljal v bolnišnico.

Kot so sporočili s Policijske uprave Celje, je bil policist, ki ga je občanka ustavila, na službeni dolžnosti s terenskim vozilom, tako da so do Celja lahko prišli po krajši poti čez Sotensko, ki je zaradi poplav še zaprta za promet in tudi za intervencijska vozila izjemno težko prevozna.

Otrokova mama in sorodnica sta bili ves čas vožnje na zvezi z zdravnikom, ki jim je dajal navodila. Bistveno je bilo, da otrok med vožnjo ni zaspal, zato so se trudili in ga ves čas animirali, med drugim tudi s policijsko sireno in lučkami. V celjsko bolnišnico so prišli pravočasno. Celjsko zdravstveno osebje, ki jih je čakalo pri vhodu na urgenco, je dečku nudilo takojšnjo pomoč.

Otrok pa zdaj lepo okreva, so še navedli na celjski policiji. To so zgodbe, ki v teh težkih trenutkih lepšajo naš policijski vsakdan.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol