Uredništvo | 5. 3. 2024, 16:41

Facebook, Instagram in Messenger prenehali delovati: uporabniki niso mogli do svojih računov (kaj se dogaja?)

Profimedia

Presenečene uporabnike je aplikacija nenadoma samodejno izpisala.

Številni uporabniki so danes nekaj po 16. uri naleteli na težave z delovanjem priljubljenih družbenih omrežij Facebook in Instagram, ravno tako pa ne nedulje aplikacija Messenger. Uporabniki poročajo, da jih je iz njihovih računov nenadoma samodejno izpisalo, vnovična prijava pa ni bila mogoča.

Profimedia

S težavami se soočajo uporabniki po vsem svetu

Kaj je razlog za izpad delovanja, zaenkrat še ni znano. Na spletni strani DownDetector, kjer je mogoče spremljati izpade na spletu, je o težavah poročalo že več kot 350.000 uporabnikov Facebooka in skoraj 78.000 uporabnikov Instagrama. O težavah z aplikacijo Messenger je poročalo skoraj 14.000 uporabnikov.

Kot kaže, je do težav prišlo po vsem svetu. O izpadu tako poročajo iz ZDA, Združenega kraljestva, Kitajske, Avstralije, Mehike in evropskih držav vključno s Slovenijo. Večina poročil se nanaša na težave z aplikacijami, čeprav ni deloval niti dostop prek spletnih strani.

Profimedia

Težave že odpravljajo

Oglasili so se tudi pri Meti in dejali, da so s težavami pri dostopu do njihovih storitev seznanjeni in jih že odpravljajo. "Zavedamo se, da imajo ljudje težave z dostopom do naših storitev. Delamo na tem," so zapisali na družbenem omrežju X. Mnogi slovenski uporabniki medtem poročajo, da aplikacije na njihovih napravah znova delujejo.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord