18. 1. 2024, 12:53 | Promocijska objava

Hotelska posteljnina slovenske blagovne znamke z dolgoletno tradicijo: BOUNT, ker vaši gostje zaslužijo le najboljše!

promocijska fotografija

Vsako podjetje, ki se profesionalno ukvarja s turizmom in ima za svoj cilj zagotavljanje najvišje stopnje zadovoljstva, udobja ter razvajanja svojih gostov, se globoko zaveda, kako izjemno pomembno je, da gostje med svojim oddihom doživijo spanec, ki je celo boljši kot tisti, ki ga imajo doma. Tako se gostje počutijo resnično sproščene, obnovljene in v srcih nosijo željo, da se ponovno vrnejo.

V ta namen je posebna pozornost namenjena izbiri kakovostne posteljnine za hotele in apartmaje. Hotelska posteljnina mora biti izdelana iz najkakovostnejših materialov, biti mora nežna na dotik, lahkotna, zagotavljati mora občutek svežine, biti prijetno dišeča in udobna za spanje. Vse te lastnosti skupaj prispevajo k nepozabni izkušnji bivanja in spanja, ki gostom ostane v spominu kot ena izmed najlepših podrobnosti njihovega oddiha.

Katere tkanine so najprimernejše za hotelsko in apartmajsko posteljnino?

Ključno vlogo pri posteljnini seveda igra tkanina. Pri slovenski družinski blagovni znamki Bount, se še kako zavedajo pomembnosti izbora najkvalitetnejših tkanin in skrbne izdelave. Hotelska posteljnina je izdelana iz nadstandardne, vrhunske tkanine, kar je prava redkost na slovenskem trgu. 

Na voljo so posteljnine izdelane iz 100% egipčanskega bombaža in lana, ki so mehke, lahkotne, nežne, prijazne do kože in hkrati močne in odporne na temperaturne spremembe in čistilna sredstva ter imajo dolgo življenjsko dobo.

promocijska fotografija

Egipčanski Makó bombaž

Egipčanski Makó bombaž je zaradi svojih izjemnih lastnosti izjemno primeren za hotelsko in apartmajsko posteljnino. 

● Njegova vlakna so daljša in močnejša v primerjavi z običajnimi vrstami bombaža, kar zagotavlja večjo vzdržljivost in trpežnost tkanine. To je še posebej pomembno v hotelskem okolju, kjer se posteljnina pogosto uporablja, pere in suši in mora biti odporna na obrabo.
● Egipčanski Makó bombaž je znan po svoji izjemni mehkobi in gladkosti, kar prispeva k udobni in luksuzni izkušnji spanja za goste. Ta vrsta bombaža omogoča izdelavo posteljnine, ki je prijetna na dotik in zagotavlja občutek razkošja.
● Egipčanski Makó bombaž ima dobro sposobnost vpijanja vlage, kar je ključno za vzdrževanje higiene in svežine v hotelskih sobah. Posteljnina, izdelana iz tega bombaža, lahko učinkovito absorbira pot in vlago, kar zagotavlja bolj suho in udobno okolje za spanje.

Nazadnje, ta vrsta bombaža omogoča tudi estetsko privlačnost. Zaradi fine strukture vlaken se barve in vzorci lahko nanašajo z večjo natančnostjo, kar hotelskim sobam daje eleganten in sofisticiran videz. Vse te lastnosti skupaj naredijo egipčanski makó bombaž idealno izbiro za hotelirje, ki želijo svojim gostom ponuditi vrhunsko udobje in kakovost.

Bount vam na izbiro nudi posteljnine iz 100% egipčanskega Makó bombaža v Keper vezavi TC-210, kar pomeni 210 vozlov na kvadratni centimeter, Saten vezavi TC-300, kar pomeni 300 in TC-400, kar pomeni kar 400 vozlov na kvadratni centimeter. 

Tkanina je koži prijazna, lahkotna, nežna in trpežna. Barve in vzorci posteljnine pa so obstojni tudi pri pranju na visokih temperaturah do 90 °C.

Lan 

Lan je izjemno primerna tkanina za uporabo v hotelih iz več razlogov. 

● Lan je znan po svoji trpežnosti in moči, kar pomeni, da je izredno odporen na obrabo. To je še posebej pomembno v hotelskem okolju, kjer se posteljnina in druge tkanine pogosto uporabljajo in perijo.
Lanena posteljnina nudi izjemno mehkobo, ki pa se s pranjem le še povečuje.
● Lan ima naravne antibakterijske lastnosti in je odporen proti plesni, kar prispeva k higieni v hotelskih sobah. To je še posebej pomembno za ohranjanje čistega in zdravega okolja za goste.
● Lan je znan po svoji sposobnosti uravnavanja temperature, kar pomeni, da je hladen poleti in topel pozimi. To zagotavlja večje udobje za goste ne glede na sezono.
● Lan ne zadržuje elektrostatičnega naboja in ima visoko sposobnost vpijanja vlage, kar pomeni, da ostane svež in suh dlje časa v primerjavi z drugimi tkaninami.
● Izbira lanene posteljnine je tudi okolju prijazna izbira, saj se za pridelavo lanu uporablja manj vode in pesticidov, kot pri tradicionalnih bombažnih tkaninah. To pomeni, da so lanene posteljnine zelo trajnostne in prijazne do okolja. Z izbiro lanene posteljnine hoteli izboljšujejo izkušnje svojih gostov in prispevajo k varovanju planeta. 

promocijska fotografija

Poleg funkcionalnih prednosti pa lanena posteljnina prinaša tudi estetski čar. Naravna tekstura in videz lana lahko hotelskim sobam dodata eleganco in rustikalni šarm, kar izboljšuje celotno estetiko in ustvarja prijetno okolje za goste. S svojo naravno raznolikostjo barv in naravno teksturo se lahko lanena posteljnina prilagaja različnim dekorjem in stilom, od tradicionalnih pa do modernih. Preprost in eleganten videz lanene posteljnine poudarja občutek udobja in luksuza v hotelski sobi. 

Zaradi vseh teh lastnosti je lan izjemno primeren za uporabo v hotelski industriji, saj zagotavlja trpežnost, higieno, udobje in estetsko privlačnost.

Posteljnina Bount je zdravju prijazna

Posteljnina predstavlja vrhunec kakovosti v tekstilni industriji, obarvana z zdravju prijaznimi barvili, ki imajo potrjen certifikat EU Oeko-Tex Standard 100.  Barvila so koži in zdravju prijazna, saj ne raztapljajo pri uporabi in z vsakim pranjem postanejo še bolj sijoča in obstojna. Tkanina, iz katere je izdelana njihova posteljnina, je optično beljena, kar daje izdelkom čist in svež videz.

Posebno skrb za zdravje je blagovna znamka Bount izkazala z dodatno obdelavo tkanine proti bakterijam in virusom, vključno s Sars in Covid-19, kar zagotavlja varno in higienično okolje med spanjem. Z izbiro njihove posteljnine vašim gostom zagotovite ne le lepoto in udobje, ampak tudi mirno in zdravo spanje, obdano z najvišjo stopnjo skrbi in zaščite.

Vzdrževanje hotelske posteljnine

Enostavno pranje in sušenje 

Vzdrževanje hotelske posteljnine je enostavno, kar je še dodatna prednost za hotele in apartmaje. Posteljnina iz egipčanskega bombaža in lana je pralna v pralnem stroju in se lahko suši tako na zraku, kot v sušilnem stroju. Pri vsem tem pa je potrebno upoštevati navodila za pranje, saj se le tako lahko ohrani optimalna kvaliteta tkanine. Pravilno vzdrževanje in redno pranje bosta pomagala pri ohranjanju svežine in mehkobe posteljnine. Da vam bo posteljnina dobro in dolgo služila, priporočajo pranje na 60ºC ali 90ºC s tekočimi detergenti ter sušenje z zmerno temperaturo v sušilnem stroju.

Dolgotrajna obstojnost barv

Inovativna tehnologija barvanja zagotavlja, da so barvila odporna na visoke temperature pranja, vse do 90ºC, kar omogoča enostavno vzdrževanje in dolgotrajno obstojnost barv.

Ohranitev dimenzij po pranju

Pri izdelavi posteljnine Bount posvečajo posebno pozornost dimenzijam po pranju, zahotavljajoč, da izdelki ohranijo svojo obliko in velikost tudi po večkratnih pranjih. Pri izdelavi tkanino ročno trgajo zaradi uravnavanja vodka, kar povečuje kakovost in trajnost izdelkov.

Trajnost in kvaliteta hotelske posteljnine

Za hotele je pomembno, da izberejo takšno posteljnino za goste, ki bo udobna, privlačna, trajna in vzdržljiva. Kvalitetna posteljnina se ne obrabi hitro in ohranja svoj videz in prijeten občutek tudi po večkratnem pranju. To pomeni, da prihaja do manj pogostega menjavanja posteljnine in posledično zmanjšanje stroškov za hotele. Nekateri hoteli se namerno odločajo za nakup posteljnine od lokalnih proizvajalcev, s čimer podpirajo lokalno gospodarstvo in skupnost. To krepi lokalne vezi in zmanjšuje ogljični odtis, ki je povezan s transportom blaga.

promocijska fotografija

Prihodnost lanene posteljnine v hotelirstvu

Trend uporabe lanene posteljnine v hotelih kaže na rastoče zavedanje o pomenu trajnosti, kakovosti in okoljske odgovornosti v hotelirstvu. Skozi razvijanje hotelske industrije bo lanena posteljnina verjetno ostala ključni element za zagotavljanje odlične izkušnje gostov, hkrati pa bo simbolizirala zavezanost hotelov k inovacijam in trajnosti.

Razumevanje prednosti in pomena lanene posteljnine je ključnega pomena za sodobne hotele, ki stremijo k zagotavljanju izjemnih izkušenj gostov in so hkrati zavezani trajnosti. Lanena posteljnina ni samo simbol razkošja, ampak je tudi odraz ekološke zavesti in inovativnosti v gostinstvu.

Posteljnina je prilagojena vašim individualnim željam

Izdelajo vam posteljnino po meri brez dodatnih stroškov. S tem si lahko priskrbite kakovostno izdelavo in popolno prilagajanje posteljnine odeji in vzgalvniku. Na posteljnino vezejo in tiskajo logotipe in napise, v posteljnino brezplačno všijejo etikete z imenom vašega apartmaja ali hotela, da lahko svoji posteljnini dodate osebno noto in jo praktično prepoznate med ostalimi posteljninami v pralnici.  Vsi artikli Bount so proizvedeni in tiskani v Sloveniji

Obiščite spletno stran www.bount.si in si oglejte bogato ponudbo kvalitetnih posteljnin.