A. Kl. | 11. 2. 2022, 09:46

Italijanko našli sedečo za domačo mizo ... več kot dve leti po smrti

Profimedia

V Italiji so odkrili truplo 70-letne ženske na njenem domu, sklepajo, da je od smrti nesrečnice minilo že dobri dve leti.

Marinella Berreta je živela sama v soseski Prestino v mestni občini Como, sosedje pa so mislili, da se je ob izbruhu pandemije covid-19 odselila s tega območja.

Njeno "mumificirano" truplo so zdaj, dve leti in pol po tem, ko so jo sosedje videli nazadnje, našli v sedečem položaju za mizo, so poročali tuji mediji.

Odkritje se je zgodilo po naključju: na njenem vrtu se je prevrnilo drevo in tamkajšnji prebivalci so poklicali gasilce, so za CNN povedali predstavniki mestnih oblasti.

Ne spreglejte: Razkošna rezidenca ob jezeru Como: Za zidovi filmske "hiše Gucci"

V izjavi za javnost so dodali, da zaenkrat še ni znan vzrok smrti pokojnice, so pa mrliški ogledniki ocenili, da je "glede na stopnjo razkroja trupla" umrla konec leta 2019.

Ne sumijo na sumljive okoliščine, saj tovrstnih dokazov na prizorišču niso odkrili, se pa trudijo najti morebitne sorodnike ženske, ki je tako dolgo ni nihče pogrešal.

Trenutno so njeni posmrtni ostanki v mrtvašnici, datum pogreba še ni določen, je pa župan Coma Mario Landriscina someščane pozval, naj se udeležijo poslovilne slovesnosti, za katere bo stroške krila tamkajšnja oblast.

"Skušal bom biti prisoten in vabim meščane, naj bodo tudi. To je trenutek, da smo skupaj, in čeprav ta ženska ni imela sorodnikov, lahko mi postanemo njeni sorodniki," je povedal.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ