A. R. | 14. 10. 2022, 10:55

Presenetilo vas bo, kaj imata skupnega princ William in Urška Klakočar Zupančič

Profimedia/Danijel Čančarević/fotomontaža

Ne gre za najljubšo hrano ali modni stil, ampak nekaj povsem nepričakovanega.

Princ William se je udeležil dogodka ob 10. obletnici dobrodelne organizacije Coach Core, ki jo je ustanovila njegova kraljeva fundacija. Za to priložnost si je, oblečen v suknjič in elegantna oblačila, nadel par boksarskih rokavic in pokazal boksarske veščine, s katerim je sporočal ''upanje, povezanost in priložnost''.

Bodoči kralj je od amaterskih boksarjev, 18-letne Gabrielle Reid in 21-letnega Joshue Jonesa dobil nekaj koristnih napotkov, njegove udarce pa so ujele kamere.

"Zelo hitro je razumel in rekel je, da je že boksal. Ni mi ga bilo treba veliko učiti. Te izkušnje ne bom pozabila, bilo je noro," je povedala Reidova.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Prince and Princess of Wales (@princeandprincessofwales)

Poleg boksanja se je princ preizkusil tudi v streljanju enajstmetrovk, njegova žena valižanska princesa Catherine pa se je preizkusila v keglanju sede.

Ne samo princ William, ampak tudi Urška K. Zupančič

Kot lahko vidimo, je boks te dni izjemno priljubljena oblika športa. Pred dnevi je z boksom veliko prahu dvignila predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič, ki se je z nekdanjim boksarjem in poslanskim kolegom Dejanom Zavcem pomerila na simbolnem boksarskem dvoboju v parlamentu.

Zajem zaslona/Facebook/Državni zbor

"Poanta ni v boksanju, ampak gre zgolj za simbolno gesto. S poslancem Dejanom Zavcem se na koncu objameva in pokaževa zlate pentlje, ki so simbol boja proti otroškemu raku," se je branila očitkov, češ da niso izbrali najboljšega načina za prenašanje spodbudnih sporočil bolnim otrokom.

S kratkim filmom sta predsednica državnega zbora in njen poslanski kolega želela navdihniti bolne otroke, posnetek pa je bil zagotovo masovno slišan, pardon, viden.  

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord