J. Z. | 7. 10. 2022, 13:27

Objavljamo posnetek boksarskega dvoboja Klakočar Zupančič vs. Zavec

Facebook/Državni zbor/posnetek zaslona

Kratki film, s katerim sta predsednica državnega zbora in njen poslanski kolega želela navdihniti bolne otroke, je končno ugledal luč sveta. Oglejte si ga in presodite, ali takšno ravnanje spada v parlament.

Državni zbor je objavil posnetek, ki so ga na pobudo predsednice državnega zbora Urške Klakočar Zupančič posneli kar v glavni dvorani v parlamentu. Na posnetku se Klakočar Zupančičeva v boksarskih rokavicah "bojuje" s poslancem Dejanom Zavcem, nekdanjim boksarskim prvakom. Vidimo lahko predsednico državnega zbora, ki skače med klopmi državnega zbora, zanjo pa so navijali poslanci Gibanja Svoboda, ki so bili prisotni na snemanju.

"Takrat, ko življenje piše zgodbe čisto po svoje, mimo naših pravil in želja, je treba najti moč. Takrat je treba najti upanje, se boriti. Ne boj se! Bojuj se," nam sporoča video. Ob tem ženski glas na koncu dvoboja doda: "Takrat ko prejemamo udarec za udarcem, je najtežje. A vi zmorete. Vaš pogum in vaša srčnost nam jemljeta dih. V naših očeh ste neustrašni."

Posnetek so dopoldne predvajali otrokom na ljubljanski pediatrični kliniki. Kot je pred dnevi pojasnila Klakočar Zupančičeva: "Poanta ni v boksanju, ampak gre zgolj za simbolno gesto. S poslancem Dejanom Zavcem se na koncu objameva in pokaževa zlate pentlje, ki so simbol boja proti otroškemu raku," je dejala.  Prepričana je, da bi tiste, ki so otrokom z objavo fotografij še pred predvajanjem videa pokvarili presenečenje in po njenem grdo izrabili simbolno gesto, moralo biti sram.

Zajem zaslona/Facebook/Državni zbor

Ogorčenje v opozicijski SDS 

Vabilo k snemanju kratkega igranega filma za otroke iz ljubljanske pediatrične klinike naj bi prejele vse poslanske skupine, a se ga številni poslanci niso udeležili. "V poslanski skupini SDS smo zgroženi nad tem, da predsednica DZ izjemno občutljivo temo, tako za otroke − bolnike z rakom kot njihove starše − skuša uprizarjati skozi boks in je ob tem mnenja, da naj bi tak prikaz predstavljal sporočilo upanja in podpore," so zapisali v izjavi za javnost. Na družbenih omrežjih se že vrstijo kritike na račun predsednice DZ. "Brez sočutja, brez empatije," je eden tovrstnih komentarjev.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol