J. Z. | 5. 10. 2022, 15:46

Ogorčena Urška Klakočar Zupančič se brani po boksu v parlamentu: "Lahko vas je sram"

Bobo/Twitter/SasoStajerski/fotomontaža

Predsednica državnega zbora, ki je s poziranjem v boksarskih rokavicah v parlamentu razburila del poslancev in slovenske javnosti, se zdaj jezi. Preverite njen odziv.

Nekdanji boksar Dejan Zavec in predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič sta se pomerila na simbolnem boksarskem dvoboju v parlamentu, ki dviguje veliko prahu. Klakočar Zupančičeva je v odzivu za N1 dejala, da ne ve, kako so fotografije njunega boja prišle v javnost, saj da je šlo za presenečenje za otroke z rakom. "Poanta ni v boksanju, ampak gre zgolj za simbolno gesto. S poslancem Dejanom Zavcem se na koncu objameva in pokaževa zlate pentlje, ki so simbol boja proti otroškemu raku,” je pojasnila.  

Prepričana je, da bi tiste, ki so otrokom pokvarili presenečenje in po njenem grdo izrabili simbolno gesto, moralo biti sram, je še dejala za N1.

Ogorčenje v opozicijski SDS 

Vabilo k snemanju kratkega igranega filma za otroke iz ljubljanske pediatrične klinike naj bi prejele vse poslanske skupine, a se ga številni poslanci niso udeležili. "V poslanski skupini SDS smo zgroženi nad tem, da predsednica DZ izjemno občutljivo temo, tako za otroke − bolnike z rakom, kot njihove starše − skuša uprizarjati skozi boks in je ob tem mnenja, da naj bi tak prikaz predstavljal sporočilo upanja in podpore," so zapisali v izjavi za javnost.

V SDS so prepričani, da bi lahko poslanci naredili več s trajnimi spremembami zakonodaje, ki bi olajšale življenja staršev z bolnimi otroki in pravicami, vezanih na zakonodajo glede odsotnosti z dela, ter uveljavljanjem pravic zaradi spremstva v bolnišnicah "kot pa z uprizarjanjem poslanskega boksarskega dvoboja v ringu".

Na družbenih omrežjih se že vrstijo kritike na račun predsednice DZ. "Brez sočutja, brez empatije," je eden tovrstnih komentarjev. Drugi pa je dodal: "Klakočar z Zavcem, državljani pa z draginjo." Nekdanji premier Janez Janša pa je delil tvit, ki se glasi: "Začelo se je zunaj, nadaljuje se v DZ."

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol