R.S. | 5. 10. 2022, 09:10

Urška Klakočar Zupančič v parlamentu nad Zavca s pestmi: "Brez sočutja, brez empatije" (FOTO)

Danijel Čančarević/Twitter/SasoStajerski/fotomontaža

Boksarski dvoboj je prejel številne kritike, namenjen pa je bil ozaveščanju o boju proti otroškemu raku. 

Nekdanji boksar Dejan Zavec in predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič sta se pomerila na simbolnem boksarskem dvoboju. Dvoboj je bil namenjen ozaveščanju o boju proti otroškemu raku

SDS kritično nad povabilo

Poslance in poslanke je služba za odnose z javnostmi DZ povabila k snemanju kratkega igranega filma za otroke iz ljubljanske pediatrične klinike. Simbolni boksarski boj naj bi Zavec in Klakočar Zupančičeva prekinila z rokovanjem in znakom zlatih pentljic, ki je tudi znak boja proti otroškemu raku.

Poslanci naj bi dvoboj spremljali iz poslanskih klopi, v zadnji sceni pa naj bi se jima pridružili s sporočilom upanja in podpore, v rokah bi držali zlate pentljice.

SDS pa vabila ni sprejel, sodelovanje pri snemanju so zavrnili. "V poslanski skupini SDS smo zgroženi nad tem, da predsednica DZ izjemno občutljivo temo, tako za otroke − bolnike z rakom, kot njihove starše − skuša uprizarjati skozi boks in je ob tem mnenja, da naj bi tak prikaz predstavljal sporočilo upanja in podpore," so zapisali v izjavi za javnost.

Sprememba zakonodaje? 

Pri poslanski skupini SDS so prepričani, da bi lahko poslanci naredili več s trajnimi spremembami zakonodaje, ki bi olajšale življenja staršev z bolnimi otroki in pravicami, vezanih na zakonodajo glede odsotnosti z dela, ter uveljavljanjem pravic zaradi spremstva v bolnišnicah "kot pa z uprizarjanjem poslanskega boksarskega dvoboja v ringu".

Na družbenih omrežjih se že vrstijo kritike na račun predsednice DZ. "Brez sočutja, brez empatije," je eden tovrstnih komentarjev. 

Nekateri so prepričani, da zlorablja bolezen otrok za svojo promocijo. "Grozljivo početje Klakočarjeve, ki se gre filmsko zvezdo na vsakem koraku. Tokrat zlorablja okrutno bolezen otrok z rakom za svojo medijsko promocijo. In je sploh ni sram." 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.