A.B. | 5. 2. 2022, 22:26

(VIDEO) Kamere ujele Putina, kako 'DREMA' kar med olimpijskimi igrami

Twitter

Na olimpijskih igrah v Pekingu so kamere ujele ruskega predsednika Vladimirja Putina, ki je, kot kaže, 'zadremal' v času tradicionalne parade narodov med Otvoritveno slovesnostjo. Da bi bil dogodek (ki je hipoma postal viralen) še bolj pomenljiv, priča dejstvo, da se je Putinov 'lepotni dremež' zgodil v trenutku, ko so na parket zakorakali predstavniki Ukrajine. 

Na družbenih omrežjih je zaokrožil krajši videoposnetek, ki prikazuje ruskega predsednika Putina, kako drema v času Otvoritvene slovesnosti olimpijskih iger v Pekingu, potreba po spancu pa ga je - pomenljivo - zagrabila ravno v trenutku, ko so na parket nacionalnega stadiona Bird's Nest (Ptičje gnezdo) zakorakali predstavniki Ukrajine. 

O dogodku so poročali številni tuji mediji; britanski Independent je denimo izpostavil, da glede na ''negotove odnose med Rusijo in Ukrajino ... to zagotovo ni bil pravi čas za dremež.''

A potreba po spanju ni trajala dolgo, saj se je Putin kmalu že povsem prebudil in v stoje pozdravil ruske olimpijce, ki so zakorakali po stadionu. Zanimivo je, kako so ruski športniki izpeljali svojo udeležbo na letošnjih zimskih olimpijskih igrah, potem, ko je Mednarodni olimpijski komite leta 2019 zaradi razširjenih kršitev v zvezi z zlorabo dopinga Rusiji prepovedal udeležbo na olimpijskih igrah za nadaljnja štiri leta - torej, do leta 2023. Ruski športniki, ki zato na pekinški olimpijski parket niso smeli zakorakati z rusko zastavo in pospremljeni z državo himno, so se predstavili kot tekmovalci Ruskega olimpijskega komiteja oziroma ROC, barve ruske zastave pa so imeli kar na rokavih svojih oblačil. 

Vladimir Putin je bil med udeleženci petkove Otvoritvene slovesnosti najvišje profiliran gost - potem, ko so ZDA, Velika Britanija in ostale države sprejele odločitev, da svojih uradnikov - v znak protesta zaradi kitajskih kršitev človekovih pravic in ravnanja z Ujgurji - ne bodo poslale v Peking.

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec