10. 1. 2024, 16:07 | Vir: STA

Na pobočju Krna našli moško truplo: policija razkrila podrobnosti tragične smrti, obstaja tudi sum, da gre za ...

Daniel Novakovič/STA

Sumijo, da gre za pogrešano osebo.

V iskalni akciji so danes dopoldan na pobočju Krna našli moško truplo, so sporočili s Policijske uprave (PU) Nova Gorica. Identiteto najdenega moškega bodo ugotovili in dokončno potrdili v nadaljnjem identifikacijskem postopku, glede na okoliščine najdbe pa policija ne izključuje možnosti, da gre za pogrešano osebo, ki so jo iskali.

Policija je bila v torek zvečer obveščena, da svojci pogrešajo sorodnika z območja PU Koper, ki se je prejšnjega dne odpravil proti Krnu. Kljub številnim izvedenim aktivnostim pogrešanega v torek pozno zvečer niso našli, so pa na parkirišču blizu planine Kuhinja v neposredni bližini vasi Krn našli njegovo vozilo.

Danes zjutraj se je iskanje na tem območju nadaljevalo, pri iskanju so poleg bovških policistov in policistov gorske policijske enote PU Nova Gorica sodelovali tudi gorski reševalci GRS Tolmin in domačini. Ob 9.26 so nad Kožljakom pod Krnom našli moško truplo na višini približno 1500 metrov nadmorske višine. Zdravnik Zdravstvenega doma Tolmin je odredil obdukcijo, da bi ugotovili pravi vzrok smrti.

Po doslej zbranih podatkih je moškemu najverjetneje zdrsnilo na zmrznjenem snegu med vzponom proti Krnu in je med padcem podlegel poškodbam. Glede na sedanje ugotovitve je tuja krivda izključena, so še zapisali na PU Nova Gorica. Pokojnega so s helikopterjem Letalske policijske enote prepeljali v Tolmin. O najdbi trupla je policija obvestila preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol