K. Ž. | 10. 1. 2024, 12:01

Slovenske bolnišnice na robu propada: posnetki, ob katerih se vam bo obrnil želodec (VIDEO)

Youtube/Posnetek zaslona/Mladi zdravniki

Nedavno objavljen posnetek slovenskih bolnišnic le še dodatno potrjuje dejstvo, da naš zdravstveni sistem razpada.

Na to, da razmere v zdravstvu že nekaj časa niso bleščeče, najglasneje opozarja združenje Mladi zdravniki Slovenije. Ti že dlje časa izpostavljajo na alarmantno stanje v slovenskih bolnišnicah, zdaj pa so stopili še korak dlje ter javno objavili posnetek, ki prikazuje resnične razmere v bolnišnicah.

Posnetek bolnišnice, ki si ga lahko ogledate spodaj, bolj spominja na prizor iz grozljivke kot pa na kraj, kjer se ljudje zdravijo. Na posnetku lahko tako vidimo slabo vzdrževana dvigala za bolnike, razpadajoče sanitarije za bolnike, pokvarjeno opremo v operacijski sobi ter celo ščurka na bolnišničnih tleh.

Posnetek zagotovo obrača želodec in še dodatno potrjuje dejstvo, da je naš zdravstveni sistem na robu kolapsa. "Delovni pogoji v zdravstvu pomenijo pogoje za zdravljenje prebivalcev. Žal prostorski, kadrovski, materialni in organizacijski pogoji pogosto ne dosegajo minimalnih standardov za varno obravnavo. Zdravstvo tone, Vlada RS pa gleda stran in leporeči," so Mladi zdravniki Slovenije zapisali ob objavi.

Posnetek pa prihaja v javnost ravno v času začetka pogajanj s sindikatom Fides, ki je že večkrat opozoril na neposlušnost vlade glede njihovih zahtev. Tako se čakalne dobe kljub obljubam predsednika vlade Roberta Goloba le še daljšajo, rešitve pa še vedno ni na vidiku.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol