N.Z. | 26. 5. 2023, 11:59

BEOGRAD: mladoletni morilec vsak dan sprašuje, kdaj bo izpuščen: 'Pravi, da ni razloga, da bi bil še v kliniki'

profimedia

13-letnik je skoraj mesec dni po streljanju v beograjski šoli, v katerem je življenje izgubilo devet njegovih vrstnikov in en varnostnik, postal še samozavestnejši in menda vsakodnevno pritiska na zdravnike, naj ga izpustijo. 

"Kdaj grem ven?" - je vprašanje, ki ga K. K. neprenehno postavlja zdravnikom na beograjski nevropsihiatrični kliniki.

Naj spomnimo, da je deček na kliniki nastanjen od svojega prijetja po krvavem zločinu, zdravniki pa so ves ta čas intenzivno opravljali analize, da bi ugotovili, kaj ga je napeljalo h grozovitim dejanjem, ki so v Srbiji povzročil velike proteste.

Deček o dogajanju zunaj klinike ni poučen, saj ostaja izoliran in nima dostopa do zunanjega sveta, pra tako pa ne sme komunicirati s starši.

Kot je poročal srbski Blic, naj bi se ves ta čas deček obnašal hladnokrvno in umirjeno, po zadnjih informacijah, pa naj bi K.K. pričel pritiskati na zdravnike, naj ga izpustijo.

Po neuradnih informacijah naj bi zdravnike vsak dan spraševal, kdaj bo odpuščen, češ da 'ni razloga, da bi še bil na Kliniki', saj da so 'vse preiskave opravljene'.

Zdravniki so glede izpusta seveda skeptični, saj verjamejo, da je deček še vedno nevaren za okolico, obstaja pa tudi možnost, da bi ponovil isto kaznivo dejanje.

"Nihče ne more izključiti velikega tveganja," je prepričan neimnovani vir, srbski mediji ob tem dodajajo, da je tudi sam srbski predsednik Aleksandar Vučić v dneh po dveh množičnih streljanjih povedal, da 'te pošasti ne bodo nikoli prišle ven'.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord