STA/P.M. | 31. 3. 2023, 15:20

Dva mrtva v letalski nesreči zasebnega letala

Srečko Niketic/PIXSELL/Bobo

Na letališče v Puli so bile takoj napotene številne ekipe gasilcev in reševalcev ter policistov. 

Na puljskem letališču se zgodila letalska nesreča manjšega zasebnega letala. Vzrok za nesrečo za zdaj še ni znan. Letalo naj bi med vzletom strmoglavilo, dve osebi sta pri tem izgubili življenje. Zasebno letalo je imelo nemško registracijo, Index.hr poroča, da sta se v njem smrtno ponesrečila nemška zakonca.

Srečko Niketic/PIXSELL/Bobo

Nesreča se je zgodila okoli 12.30. Puljsko letališče je zaprto, do nadaljnjega so odpovedani vsi leti. Za potnike, ki so čakali na druge lete, bodo organizirali avtobusni prevoz, so sporočili. Hrvaški mediji so neposredno po nesreči poročali, da je šlo za letalo slovenskega proizvajalca Pipistrel, kasneje so navedbe umaknili. Šlo naj bi za letalo Flight Design CT, kar so po neuradnih informacijah N1 potrdili tudi hrvaški preiskovalci.

Gre za prvo letalsko nesrečo na tem letališču, še navaja omenjeni portal. Puljski župan Boris Miletić je izrazil sožalje družinam umrlih: "Danes se je na puljskem letališču zgodila strašna tragedija in družinam umrlih tujih državljanov izrekam globoko sožalje," so sporočili iz njegovega urada.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.