N. V. | 12. 8. 2022, 13:28

FOTO: Pravi junaki! Družina iz Maribora pogasila požar na otroškem igrišču

Facebook Zavod Igrišče Maribor

Družina, ki se je ravno pripeljala z morja, je poskrbela, da se požar ni še bolj razširil. Fotografije prikazujejo, da je škoda vendarle velika.

Ta zgodba dokazuje, da se včasih zgodi, da so pravi ljudje na pravem kraju. 11. avgusta ponoči, okrog 2. ure, je gorelo na otroškem igrišču v Mariboru. Nekdo je podtaknil ogenj v skladovnico drv ob ograji.

Pravi ljudje na pravem kraju

Družina Lunežnik se je takrat ravno pripeljala z morja. Opazili so ogenj in takoj poklicali gasilce. "Ata Lunežnik je preplezal ograjo in do prihoda gasilcev gasil s cevjo za zalivanje vrta," so vest sporočili na Facebooku Zavoda igrišča Maribor.

Kmalu so prišli na pomoč gasilci Gasilske brigade Maribor in prostovoljci Prostovoljnega gasilskega društva Radvanje. "Požar so obvladali v nekaj minutah, saj je Lunežnik že preprečil najhujše," so zapisali in se ob tem za hitro ukrepanje in najboljšo možno reakcijo iz srca zahvalili družini Lunežnik.

Facebook Zavod Igrišče Maribor

Storilca še niso našli

Nameren požig otroškega igrišča, ki leži v gozdiču med stolpnicami, je hudo zlobno dejanje – a kdo je to zakrivil, še ni znano.

Facebook Zavod Igrišče Maribor

Na zavodu pravijo, da želijo najti storilca in preprečiti morebitne nadaljnje požige. Pozivajo, da če je morda kdo opazil podtikanje ognja, naj obvesti policijsko postajo Tabor 2.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ