M. P. | 31. 7. 2022, 07:00

Eno najbolj obiskanih otroških igrišč v Ljubljani je dobilo NOVO podobo, a padajo tudi kritike ...

Bobo

Igrišče je imelo že precej dotrajana igrala, zato je bil čas, da gre v prenovo. Preverite, kakšne posebnosti ponuja ter zakaj so nekateri starši nezadovoljni. 

Otroško igrišče v parku Tivoli pri ribniku je po nekajmesečni prenovi ponovno zaživelo. Ko smo ga prejšnji teden obiskali, je bilo v njem že neizmerno živahno. Otroci so bili vidno navdušeni, zelo zadovoljni so se zdeli tudi starši.

Nekateri so se tudi pritožili, da na igrišču primanjkuje sence, za nekatera igrala pa, da bi bilo bolje, da ne bi bili iz materiala, ki se hitro segreje.

Razdelitev na starostne skupine

Nova zasnova igrišča je členjena glede na starostne skupine. V sklopu zasnove so za severni in južni del predvideli za najmlajše. V tem delu so nameščena igrala za starostno skupino do 3 let.

Veliko igral je dostopnih tudi za otroke z oviranim gibanjem.

Program, ki je v sklopu igrišča namenjen nekoliko starejšim otrokom, se nahaja ob vznožju hriba. Obsega pa igrala za plezanje, skakanje, vrtenje in guganje.

Starejšim otrokom je namenjen zahodni del, ki je opremljen z bolj zahtevnimi in adrenalinskimi igrali.

Sodobna igrala, tudi vodna

V sklopu prenovljenega igrišča je tudi več vodnih igral, s katerimi lahko otroci dobijo popolnoma novo izkušnjo igre. Edino igralo iz obstoječega nabora, ki so ga ohranili, je vrtiljak.

V parku so nameščene nove klopi, tako da je parkec primeren tudi za počitek.

Jeseni, kot pravijo na MOL-u, bodo posejali še travo, medtem ko bo ob bližnjih teniških igriščih urejen tudi pasji park.

Kaj pa manjka?

A že takoj na začetku obratovanja je slišati tudi pritožbe, in sicer o tem, da na igrišču primanjkuje sence. Kot je bilo zaslediti po pisanjih na družbenih medijih, številni ob igrišču pogrešajo tudi javne sanitarije. 

Nekatera igrala so iz materiala, ki se hitro segreje, pravijo starši.

Upamo, da bo za oboje že v kratkem poskrbljeno.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord