6. 7. 2022, 11:14 | Vir: STA

Ogromen požar na Stolu: gasilci se še vedno borijo z ognjem

Facebook/Gasilska enota Kobarid

Gasilci nadaljujejo gašenje požara, ki je v torek izbruhnil na težko dostopnem pobočju kobariškega Stola. Ogenj se je nekoliko umiril, vendar pa ga gasilci najbrž ne bodo uspeli pogasiti sami. 

Gasilci Gasilske zveze Kobarid, kamor spadajo PGD Drežnica, Breginj in Kobarid, nadaljujejo gašenje požara, ki je v torek izbruhnil na težko dostopnem pobočju kobariškega Stola. Kot je pojasnil vodja intervencije in poveljnik PGD Breginj Peter Rosič, se je ogenj nekoliko umiril, vendar ga bodo verjetno uspeli pogasiti šele s pomočjo dežja. 

Gorijo predvsem šopi suhe trave, listja in korenin na tleh, kar je mogoče pogasiti le z ročnim gašenjem na kraju s pomočjo helikopterja. Pri tem si gasilci pomagajo s prekopavanjem, razpihavanjem in zalivanjem z vodo.

Težko pričakovan dež

Kot je dejal Rosič, bi bil dež v tem trenutku zelo dobrodošel. Čeprav se gasilci trudijo pogasiti požar, bodo morda to storile šele padavine.

V torek je bilo na terenu 24 članov PGD Breginj in 10 članov PGD Kobarid, danes pa so aktivirali celotno Gasilsko zvezo Kobarid, ki poleg omenjenih obsega še PGD Drežnica. Na terenu pa je v tem trenutku okrog 25 gasilcev.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.