31. 5. 2022, 21:15

Grozljiv incident: policist v nosečnico ustrelil več kot pet nabojev

Profimedia

Ženska je pred policisti dvignila roke in dokazala, da pri sebi nima orožja ali drugih nevarnih predmetov. Kljub temu so jo policisti večkrat ustrelili. Kakšno je njeno trenutno stanje?

Policija je v ameriški zvezni državi Misuri 26-letno žensko obstrelila z najmanj petimi naboji. To so po pojasnitvi pristojnih storili, ker se ni želela uleči z licem navzdol. Žensko so hudo poškodovano prepeljali v bolnišnico, trenutno naj ne bi bila v smrtni nevarnosti. 

Tega ni storila, ker je bila noseča, in tega preprosto ni zmogla. 

Pojasnitve so podale tudi priče incidenta 

Nosečnica naj bi bila po informacijah lokalnih medijev Leonna Hale. Roke naj bi dvignila v zrak in policistom nakazala, da je neoborožena. A to ni bilo dovolj, nanjo so kljub temu streljati. 

Na Twitterju je zaokrožil tudi videoposnetek prisotnega, ki je dejal, da naj bi ženska padla po tleh in obmorovala. Dodal je, da naj bi bili dogodku priča tudi njeni trije otroci, stari leto, deset in trinajst let. 

Policisti so sicer iskali par, ki je ukradel avtomobil 

Iskali so moškega in žensko, ki sta na avtocesti ukradla avtomobil. Ukradeno vozilo se je namreč nahajalo na parkirišču pred trgovino, kjer se je zgodil incident. 

V ukradenem vozilu so bili po poročanjih lokalne policije trije ljudje, eden izmed njih je pobegnil. Hale naj bi iz navedenega prevoznega sredstva izstopila. 

Preden so jo ustrelili naj bi policistom povedala, da ima v avtomobilu pištolo, vendar jim te ni pokazala. 

Začasni vodja policije v Kansas Cityju Joseph Mabin pa je za KCTV povedal, da policisti nikoli ne želijo biti v takšnem položaju: "Konec tedna je čas za prijatelje. Ni čas za nasilje."

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.