A. B. | 26. 7. 2022, 09:57

Grozljiva nesreča terjala življenje 21-letnega fanta: "To je tragedija brez primere ..."

Metro UK/posnetek zaslona

V helikopterju za njim sta se peljala njegova starša, a je bilo njuno prevozno sredstvo preusmerjeno na drugo pristajališče, da ne bi bila priča temu dogodku. 

Mlad britanski turist je bil eden izmed potnikov na zasebnem helikopterju. Po izstopu se je odvila tragična nesreča, saj so ga porezala rezila še ne popolnoma zaustavljenega helikopterja, zaradi česar je na kraju nesreče umrl.

V drugem helikopterju sta se peljala njegova starša. 

Kaj natančno se je zgodilo? 

21-letni moški, ki še ni bil identificiran, je zapustil helikopter na zasebnem letališču skupaj s tremi drugimi turisti, vključno s svojo sestro, po letu z Mikonosa v Atene. Po letu s helikopterjem naj bi prestopil na zasebno letalo, namenjeno v Anglijo. 

Metro UK/posnetek zaslona

Po izstopu ga je zadel repni rotor helikopterja, kar nakazuje na to, da je prevozno sredstvo zapustil med tem, ko je bilo to še v pogonu. 

Natančne okoliščine še niso pojasnjene, moški pa je v incidentu utrpel hude poškodbe in na kraju nesreče umrl. 

Kako dogodek pojasnjujejo pristojni? 

Preiskovalci okoliščine nesreče preiskujejo, a bi lahko na zatožno klop sedel pilot, ki je potnikom dovolil zapustiti kabino, preden je bil helikopter zaustavljen. 

Policijski vir je za The Sun pojasnil: "Govorimo o tragediji – tragediji brez primere, ki se nikoli ne bi smela zgoditi. Vzrok se še preiskuje, vendar ostaja nejasno, zakaj je do nesreče prišlo." 

V helikopterju za njim njegova starša 

Drugi helikopter s starši žrtve je bil blizu za njimi, zaradi česar je bil pilot, ki je bil priča šokantnemu dogodku, prisiljen po radijski zvezi svojemu kolegu sporočiti novico in ga opozoriti na to, kar se je zgodilo.

Pilot drugega helikopterja se je odločil preusmeriti z zasebnega letališča v Spati in namesto tega nenačrtovano pristal na mednarodnem letališču v Atenah, da bi preprečil, da bi bili njegovi starši priča tragični nesreči.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord