A. B. | 28. 8. 2022, 07:43 | Vir: STA

Grozljive posledice neurij: na Triglavu zaradi udara strele ugasnilo življenje

Profimedia

Neurja so predvsem na Štajerskem, pa tudi drugod po državi povzročala težave, saj je meteorna voda zalivala objekte, veter je podrl več dreves, ponekod je padala tudi toča. 

Predvsem na štajerskem so v soboto neurja povzročala težave z meteorno vodo, s seboj pa so ta prinesla tudi točo.

Pod vrhom Triglava je po udaru strele umrl planinec, poroča center za obveščanje. Po poročanju Radia Slovenija je zaradi udara strele umrl tudi moški na Slavniku.

Tragična nesreča na Triglavu

V soboto okoli 18. ure je na grebenu pod vrhom Triglava strela udarila v planinca. Gorski reševalci Gorske reševalne službe Mojstrana so preminulega s pomočjo dežurne ekipe z Brnika in helikopterjem prepeljali v dolino, kjer so ga prevzeli reševalci in pogrebna služba. V dolino so prepeljali tudi planinko, ki je spremljala pokojnika, poroča center za obveščanje.

Profimedia

Strela tudi nad moškega nad širšim območjem Slavnika

Strela je moškega ubila tudi med nevihto, ki se je razbesnela nad širšim območjem Slavnika.

Kot je poročal Radio Slovenija, se je nesreča zgodila 400 metrov pod Tumovo kočo. Umrli pri sebi ni imel dokumentov, zato njegova identiteta še ni znana, so sporočili s koprske policijske uprave.

Po oblačilih sodeč, gre za gorskega tekača, ki ga je neurje ujelo med sestopom, je poročal Radio Slovenija.

Neurja povzročila nemalo težav 

Sicer pa se je v soboto po državi razvilo več neurij, zaradi katerih je bilo največ težav na območju Štajerske in deloma Koroške, pa tudi ponekod drugod.

Meteorne vode so zalivale kletne prostore objektov, poplavljale ceste, veter je odkrival strehe in podiral drevesa, ponekod je padala tudi toča. Zaradi udara strele je na območju občine Hajdina zagorelo na stanovanjski hiši.

Zaradi velike količine vode so v soteski Fratarica v Logu pod Mangartom obstali udeleženci soteskanja. Z vrvno tehniko so jih nepoškodovane iz soteske dvignili gorski reševalci, med drugim navaja center za obveščanje.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.