14. 4. 2022, 11:02 | Vir: STA

Huda nesreča jadralnega padalca na Goriškem

Fotografija je simbolična.

Profimedia

Nesreča se je zgodila na pristajališču za jadralne padalce Lijak na območju Šmihela. Kakšne so podrobnosti?

Nesreča se je zgodila po slabi uri leta, ko mu je med spuščanjem veter obrnil jadralno padalo. Tako je 55-letni nemški državljan iz približno 10 metrov višine padel na bližnjo njivo in se pri tem huje poškodoval, so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica.

Vzlet v lastni režiji

Jadralni padalec naj bi z vzletišča Lijak poletel v lastni režiji, je ugotovila policija. Po slabi uri leta je med spuščanjem proti pristajališču v Šmihelu v zraku želel narediti obrat, vendar mu je sunek vetra obrnil jadralno padalo, zato je s približno desetih metrov višine padel na bližnjo njivo. Po padcu je obležal, a je bil pri zavesti.

Reševalci iz Zdravstvenega doma Nova Gorica so ga oskrbeli in nato z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v Šempeter pri Gorici.

Preiskava že v teku

Policija je o nesreči poleg preiskovalnega sodnika okrožnega sodišča in okrožnega državnega tožilstva v Novi Gorici obvestila tudi preiskovalca letalskih nesreč in incidentov na ministrstvu za infrastrukturo. Policisti bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev s pisnim poročilom o dogodku obvestili okrožno državno tožilstvo.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord