28. 6. 2022, 12:46 | Vir: STA

Znan je razplet reševalne akcije: kje so našli nesrečnega planinca?

Fotografija je simbolična.

PU Koper

Na turo v gore je odšel na območju Vršiča, nato se je za njim izgubila vsaka sled. Dva dni so ga iskali tudi s helikopterji in gorsko reševalno enoto. 

S policijske postaje Koper so sporočili, da preklicujejo iskanje planinca, ki je konec preteklega vikenda odšel na turo v gore na širšem območju Vršiča.

Na PU Kranj so preklicali iskanje, saj so truplo pogrešanega našli na območju Travnika na bovški strani. Iskali so ga tudi s helikopterjem.

Okoliščine kažejo, da je bil v gorah sam in da se je pri padcu z grebena smrtno ponesrečil. 

Pri iskanju pogrešanega planinca na območju Male Mojstrovke v občini Kranjska Gora so posredovali reševalci GRS Bohinj in helikopter LPE. Iskanje so nato nadaljevali reševalci GRS Bohinj na območju pobočja Špička v občini Bovec.

Iskali so ga kar dva dni 

Kasneje popoldne je poletel helikopter Slovenske vojske v spremstvu dežurne ekipe za reševanje v gorah. Na območje je prepeljal 16 reševalcev GRS Bovec. Reševalci GRS Bovec so pregledovali določene predele med Vršičem in zavetiščem pod Špičko. Do tega trenutka pogrešanega še niso našli. 

Truplo pogrešanega so kasneje našli na območju Travnika na bovški strani v iskalni akciji kranjskogorskih reševalcev ter policije z gorsko enoto in helikopterjem.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol