J. B./STA | 31. 3. 2023, 15:46

Kaj se je dogajalo v Domu na Krasu? Sumljivo smrt stanovalca preiskujejo tudi kriminalisti

Žiga Živulovič jr./Bobo/Dom na Krasu/fotomontaža

V na prvi pogled mirno življenje prebivalcev posebnega socialno-varstvenega zavoda je močno zarezal dogodek, ki s sabo prinaša veliko takšnih in drugačnih vprašanj.

Kriminalisti preiskujejo smrt moškega, ki je v nedeljo popoldan umrl v Domu na Krasu, so potrdili na Policijski upravi Koper. Kot je povedala vršilka dolžnosti direktorja Doma na Krasu Nevenka Ražman, so o smrti stanovalca obvestili zdravnika, ki je po ogledu potrdil smrt, ob tem pa ni bilo govora o sumljivih okoliščinah.

Zdravnik je za umrlega odredil obdukcijo, kar sicer stori v vseh primerih smrti stanovalcev doma.

Ražmanova je povedala še, da ji je vprašanje o smrti stanovalca najprej zastavil eden od članov sveta zavoda, ki mu je pojasnila, da z zdravniško dokumentacijo pokojnika ne razpolaga. Slednji je nato verjetno oddal tudi prijavo na policijo, policisti so jih tudi že obiskali, je pojasnila.

Bival je v domu v Dutovljah

Umrli stanovalec je prebival v domu v Dutovljah, in ne v kateri izmed stanovanjskih skupnosti. V domu je sicer trenutno okrog 110 stanovalcev. Prijavo o domnevno sumljivi smrti stanovalca Doma na Krasu, o kateri je poročal Radio Slovenija, je za STA potrdila tudi tiskovna predstavnica Policijske uprave Koper Anita Leskovec.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.