13. 5. 2022, 16:52

Kdo so domnevne žrtve eksplozije v Kočevju?

Slika je simbolična.

Aleksandra Saša Prelesnik

Zunanji izvajalci so delali za dobaviteljsko podjetje iz Ljubljane, ki je skrbelo za elektroinštalacije. 

Potrjevanje identitete oseb, ki so žrtve eksplozije v Kočevju, trenutno še vedno poteka. V nesreči naj bi umrli štirje zunanji sodelavci in en zaposleni v tovarni Melamin.

Identifikacija naj bi potekala preko DNK preiskav. Pri tem že sodelujejo s svojci ter tujimi varnostnimi organi, saj so med neidentificiranimi tudi trije tuji državljani. Preiskava je izredno zahtevna, saj tovrstna dejanja zahtevajo posebne veščine. 

Kaj vemo o domnevnih žrtvah?

Zunanji izvajalci so delali za dobaviteljsko podjetje iz Ljubljane, ki je skrbelo za elektroinštalacije, tik pred nesrečo pa naj bi montirali elektrovode. Umrli naj bi bili v času, ko je odjeknila eksplozija, v neposredni bližini kamiona.

So pa s policijske uprave Ljubljana sporočili, da predvidevajo, da so med neidentificiranimi trije tuji državljani, dva državljana Bosne in Hercegovine in en Makedonec.

Hudo poškodovani v UKC neidentificiran

Zaradi hudih poškodb ne morejo z gotovostjo trditi, ali je poškodovani v UKC Ljubljana tuji ali slovenski državljan. Domnevajo sicer, da sta med umrlimi v eksploziji dva državljana Bosne in Hercegovine ter da je neidentificirani hospitalizirani delavec iz Makedonije, a do zaključka preiskav informacij ne morejo z gotovostjo potrditi.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord