N. V. | 25. 5. 2022, 11:22

Kdo sta bili učiteljici, ki sta izgubili življenje v strelskem napadu?

Twitter/Profimedia/fotomontaža

Med incidentom, ko je strelec Salvador Ramos s pištolo vzel življenje več otrokom, sta bili ubiti tudi dve učiteljici. To so odzivi njunih najbližjih.

V streljanju, ki se je zgodilo na osnovni šoli v Teksasu, je bilo ubitih 19 otrok in trije odrasli.

Kdo so odrasle osebe, ki so podlegle strelom? Gre za dve učiteljici, tretji pa je strelec Salvador Ramos

Izbrskali smo, kdo sta bili učiteljici, in naleteli na številne odzive njunih najbližjih. Zdi se, da sta se požrtvovalni ženski dotaknili srca več ljudi.

Irma Garcia

46-letno Irmo Garcio so potrti prijatelji in družinski člani imenovali za žrtev grozodejstva. Na šoli je poučevala 23 let in jo je neodvisno šolsko okrožje Uvalde leta 2019 nominiralo za učiteljico leta.

Njen nečak John je delil novico o njeni smrti na Twitterju in ob tem zapisal: "Moja teta ni preživela, žrtvovala se je, da bi zaščitila otroke v svoji učilnici, prosim vas, da našo družino ohranite v vaših molitvah, Irma Garcia je njeno ime in umrla je kot junakinja. Mnogi so jo imeli radi in res jo bomo pogrešali."

Njena tesna prijateljica Lisa G. Salazar je na Facebooku delila fotografijo, kako se objema z Garcio, kar je povzročilo izliv čustev pri prizadetih družinskih članih in prijateljih.

Tudi prijateljica Danielle Boone se je na Facebooku poklonila Garcii in zapisala: "Nobena beseda ni dovolj. Irma Garcia je bila sladka, zabavna in čudovita."

Eva Mireles

V strelskem pohodu je umrla tudi njena sodelavka, 44-letna učiteljica Eva Mireles.

Presenetljivo je, da je njen mož Ruben Ruiz, policist v šolskem okrožju Uvalde, 22. marca, dva meseca pred smrtjo svoje žene, organiziral aktivno strelsko vajo na srednji šoli Uvalde.

Po streljanju so se pojavile fotografije, na katerih učiteljica pozira na vrhu osvojenega hriba. Uživala je v pohodništvu, kolesarjenju in teku na prostem, poroča Daily Mail.

Mirelesova je 17 let poučevala otroke s posebnimi potrebami. Njena teta Lydia Martinez Delgado je javnost prosila, da moli za njeno družino.

Starši še vedno mrzlično poskušajo ugotoviti, ali so njihovi otroci med mrtvimi

Osnovna šola Robb, ki ima 600 vpisanih učencev, se nahaja v mestu Uvalde, domačem kraju igralca Matthewa McConaugheya, skoraj 97 kilometrov vzhodno od mehiške meje in 129 kilometrov zahodno od San Antonia.

Policija je sporočila, da si prizadevajo, da bi družinam sporočili imena mrtvih, takoj ko bodo lahko identificirali trupla.

Vseeno je veliko staršev v strahu in mrzlično poskušajo ugotoviti, ali so njihovi otroci med žrtvami. Zaskrbljene starše so kamere ujele na kraju dogodka, ko so obupano iskali svoje otroke. Video s kaotičnega prizorišča prikazuje, kako matere mrzlično tečejo proti kampusu po svoje otroke.

Oče 10-letne Annabelle Guadalupe Rodriquez je novinarjem in policistom delil fotografije v upanju, da je kdo videl njegovo punčko, poroča Daily mail.

Šola je starše opozorila, naj se držijo stran od kraja zločina in namesto tega poberejo svoje otroke na dogovorjenem mestu: mestno središče je uporabljeno kot center za združitev otrok s starši.

18-letnik na strelskem pohodu v osnovni šoli

Na spletu se je pojavil še en videoposnetek, ki prikazuje, kako se domnevni strelec približuje šoli z orožjem v roki.

Poleg 18 mrtvih se na urgenci Uvalde Memorial zdravi še 13 otrok, skupaj z neimenovanim 45-letnikom, ki je utrpel hudo poškodbo.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol