R.S. | 30. 11. 2023, 12:35

14-letni morilec šokiral tudi psihologe: ves čas riše risbe, na katerih ...

Profimedia/Nova.rs/fotomontaža

Psihologi so podrobno preučili njegove risbe. Kaj so ugotovili? 

Kosta Kecmanović, 14-letni deček, ki je v začetku maja na osnovni šoli Vladislava Ribnikarja ubil 10 ljudi, je že več mesecev na psihiatrični kliniki za otroke v Beogradu. Čeprav na kliniki veljajo posebne omejitve, ima mladoletnik že dlje časa dostop do papirjev, ki jih uporablja predvsem za risanje. Njegove risbe pa pomagajo psihologom ugotoviti, kaj se skriva v njegovih mislih, poroča Republika.rs. 

Mladi morilec ne riše vsak dan, ko pa riše, so to večinoma temačne risbe, na katerih ni mogoče najti niti ene pozitivne stvari. Na papirjih ni narisane narave, nasmejanih ljudi in živali, temveč čačke, ki jih težko kdorkoli razume. 

Fotografija je simbolična.

Fotografija je simbolična.

Profimedia

Ekipa strokovnjakov je šokirana nad njegovim vedenjem, saj ne kaže nobenih čustev. Psihologi pravijo, da ni narisal niti ene risbe, za katero bi lahko rekli, da z njo skuša izraziti kakršnokoli kesanje - vir iz preiskave je delil, da 14-letnik ne čuti niti kančka žalosti zaradi vsega, kar je zagrešil. 

Razvajeni morilec želi božično smreko

Kecmanović se je že v preteklosti pritoževal nad bolniško hrano in zahteval bolj raznolike jedi. Zaradi prihajajočih praznikov pa zdaj želi božično smreko in zimske okraske za sobo, v kateri prebiva. Zaposleni ne morejo verjeti, kako daleč gre 14-letnik z zahtevami. V glavi si je zamislil, da mu bodo dostavili hrano, ki bo, kot pravi, "bolj primerna" za praznike in da bo na jedilniku več jedi, saj je navajen, da ima ob praznikih vse, poroča Republika.rs. 

Ne razmišlja pa le o okraskih in hrani, temveč si želi tudi novoletne lučke. Za darila, ki jih bo zavil, zahteva, da mu priskrbijo škatle in okrasni papir. Poleg vsega je v nekem trenutku dejal, da mora dobiti svoje najljubše torte, ker brez njih ne more živeti.