R.S. | 1. 8. 2023, 15:10

Razvajeni morilec: 14-letni Kosta viha nos nad bolniško hrano (poglejte, česa noče več jesti)

Profimedia/Nova.rs/fotomontaža

Ker mu ne ugodijo, je želel celo pobegniti iz psihiatrične bolnišnice ...

Kosta Kecmanović, 14-letni deček, ki je v začetku maja na osnovni šoli v Srbiji ubil devet sovrstnikov in varnostnika, se je v psihiatrični kliniki, kjer je že skoraj tri mesece, začel neznosno obnašati. Vsak dan nadleguje zaposlene z zahtevami, povezanimi s hrano. Večino hrane zavrača in zahteva hrano, ki bi jo pripravili zgolj za njega, poroča Republika.rs. 

14-letnik dobiva obilne in zdrave obroke, ki vključujejo meso in zelenjavo, vendar deček ne razume, da ne more imeti posebne obravnave in zato nenehno ustvarja dramo. "Ne bom jedel fižola, nočem stročjega fižola, sovražim grah, namerno me stradate," govori osebju. Zahteva nezdravo hrano, ki je polna sladkorja, ali hrano, ki jo je bil vajen jesti na številnih potovanjih po svetu. 

Profimedia

Deček je vse bolj živčen in noče sodelovati s strokovnjaki, ki se ukvarjajo z njegovim primerom. Vedno bolj se zaveda, da je malo možnosti, da bi se njegove želje uresničile. Po neuradnih informacijah srbskih medijev naj bi 14-letnik iz psihiatrične bolnišnice celo skušal pobegniti, vendar mu podvig ni uspel. 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord