J. Z. | 15. 7. 2022, 09:08

Kdo je junak, ki je zabodenemu moškemu rešil življenje?

Facebook%Club Pergola/Bobo/fotomontaža

Minuli konec tedna bi se lahko tragično končal za mlajšega moškega, ki je bil bil zaboden v pretepu na portoroški plaži. K sreči je pravočasno dobil pomoč, prav gotovo pa ni pričakoval, da bo prav ta postala jabolko spora med očividci in policisti. 

Na Policijski upravi Koper so pripravili sprejem za tri policiste, ki so minuli konec tedna pomagali moškemu, ki je bil zaboden v pretepu in je močno krvavel iz globoke vbodne rane. Izpostavili so, da so poškodovanemu hitro priskočili na pomoč in mu s hitrim posredovanjem rešili življenje. A očividci pravijo, da mu življenja niso rešili policisti, poroča 24ur.com

"Policisti so s hitrim in strokovnim posredovanjem zaustavili krvavitev, saj je poškodovanemu zaradi globoke vbodne rane grozila izkrvavitev," so zapisali. Policijska uprava Koper bo zato predlagala, da dobijo medalje za požrtvovalnost, saj so po njihovem mnenju "pokazali, da policist ni samo poklic, temveč poslanstvo."  

Pri intervenciji je sodelovalo vsaj deset policistov in kriminalistov. Prvi policist je po navedbah PU Koper na kraj dogodka prišel pet minut po prijavi dogodka, ki se je zgodila ob 2.59 zjutraj v nedeljo.

Očividci: na policijo smo čakali pol ure

Po objavi prispevka o požrtvovalnih policistih pa so jih po poročanju portala 24ur.com kontaktirali očividci, ki trdijo, da naj bi policisti na kraj dogodka prišli po približno 30 minutah, moškemu pa je prvi pomagal vodja bližnjega lokala.

"Vodja lokala Rustem Ademi mu je rešil življenje. Videl je fanta krvaveti, takoj skočil po prvo pomoč in ga prevezal, da ni izkrvavel," je povedala pričevalka.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord