N. V. | 19. 4. 2022, 12:22

Mariborski župan nasilno nad najstnika? Odzvala se je policija

Profimedia

Je Saša Arsenovič res izvajal nasilna dejanja nad 13-letnikom? To razkrivajo fotografije in videoposnetek.

V središču Maribora v bližini teniških igrišč Branik naj bi župan Mestne občine Maribor Saša Arsenovič napadel 13-letnega fanta in ga lažje telesno poškodoval, je za Večer zatrdil fantov oče.

Oče 13-letnika je napad prijavil na policijo in podal predlog za pregon zoper župana zaradi domnevnega kaznivega dejanja povzročitve lahke telesne poškodbe. Po besedah očeta je Arsenovič 13-letnika tudi davil. Mariborski župan se na obtožbe še ni odzval.

Kaj se je zgodilo?

Po poročanju časnika se je incident zgodil pozno popoldan, ko je skupina šestih otrok iz koša za smeti vzela nekaj teniških žogic.

V tistem trenutku naj bi mimo prišel župan Arsenovič in začel otroke zmerjati, da so lopovi in naj ukradene žogice vrnejo.

Čeprav so mu otroci pojasnili, da so jim trenerji rekli, da jih lahko vzamejo, saj gre za rabljene žogice, naj bi se župan še naprej drl nanje in jih zmerjal, zato so se umaknili.

Eden izmed fantov, 13-letnik, se je zadrl nazaj na župana in po besedah njegovega očeta pri tem uporabil neprimerne besede.

Nasilna dejanja župana

Arsenovič naj bi se nato z vso silo zagnal proti njim, s kolesom trčil v nogo 13-letnika in v hrbet s krmilom zadel še enega od prijateljev.

"Nato je mojega sina zgrabil za vrat in ga začel daviti. Si zamislite, 13-letnega otroka?" je za Večer še zatrdil oče, ki je zaradi zaščite svojega mladoletnega sina želel ostati neimenovan.

13-letnik je župana Arsenoviča odrinil, a ga je ta z obema rokama prijel za vrat in ga ponovno začel daviti, za Večer priča oče. Ko je otrok začel vpiti, da bo poklical očeta, mu je župan hotel telefon odvzeti.

"Kljub temu se je klic vzpostavil, žal pa po telefonu nisem mogel razbrati, kaj se dogaja. Ne glede na to mi je bilo takoj jasno, da je sin v stiski, zato sem sedel v avto in se odpeljal tja, a je župan od tam že pobegnil," je za Večer še zatrdil oče 13-letnika, ki je takoj poklical policijo, sina pa odpeljal na pregled v bolnišnico.

Fotografije in videoposnetek

Kot izhaja iz zapisnika, še poroča Večer, ima fant na obeh straneh vratu vidne odrgnine ter modrice, boleče je tudi koleno, zaradi česar je zdravnik svetoval počitek in lokalno hlajenje, uporabo analgetika pa po potrebi.

Oče 13-letnika je za Večer še povedal, da je s prijavo na policijo podal tudi predlog za pregon zoper župana Arsenoviča zaradi domnevnega kaznivega dejanja povzročitve lahke telesne poškodbe.

Odziv policije

Spletni medij lokalec.si poroča, da so na Policijski upravi Maribor o incidentu dejali: "Policisti so v nedeljo, 17. 4. 2022, zaradi dogodka, ki naj bi se zgodil tisti večer, na zapisnik sprejeli ustno kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja lahka telesna poškodba."

V nadaljevanju so pojasnili, da kriminalistična preiskava kaznivega dejanja še traja in tudi iz razloga, ker je v dejanje kot oškodovanec vpleten otrok, ki spada v posebej zaščiteno kategorijo oseb, več informacij ne morejo nuditi.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.