P.M. | 26. 10. 2022, 18:19

Na Obali odmeva domnevni poskus ugrabitve šolarja

Fotografija je simbolična.

Profimedia

Deček se je prestrašil in stekel stran, med starši je zaokrožil poziv k posebni pozornosti.

Z Obale se prek pisma objavljenega na Facebooku širi zaskrbljujoča novica o poskusu ugrabitve dečka, ko je ta odhajal domov iz šole. Neznanec v avtu črne barve ga je na poti domov nagovoril in ga skušal spraviti v avto. Gre za petošolca, policija pa je bila o dogodku že obveščena.

Starši še vedno v šoku

Deček se je zelo prestrašil, a se o dogodku ne spomni veliko, le to, da je bil avtomobil črne barve. O incidentu je ostale starše prek sporočila, ki je bilo kasneje objavljeno na družbenih medijih, obvestila članica sveta staršev.

Mama enega od otrok, ki obiskuje isto šolo, je komentirala objavo in pri tem zapisala, naj se za otroke nižjih razredov, ki sicer hodijo sami v šolo in iz šole, poskrbi z organiziranim šolskim avtobusom ali kombijem.

"Otroci iz 2.in 3. triade morajo zapustiti šolo takoj po pouku. Tako kot ta fant, gre večina domov sami. Kaj si res ne zaslužimo en šolski avtobus, en kombi, ki bi odpeljal otroke domov?"

Facebook

V pismu avtorica navaja, da ne želi povzročati panike, a "da dodaten pogovor o tem z našimi otroki ne bo odveč".

Prijava je bila podana

Koprska policija je potrdila, da so res prejeli prijavo, ki se nanaša na omenjeni incident. Kot navaja Svet 24ur, policija ugotavlja, da je šlo za možakarja, starega okoli 50 let, svetlejših, kratko pristriženih las. Vozil naj bi črn avtomobil znamke kia.

Policisti tudi intenzivno zbirajo obvestila za izsleditev kršitelja. 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol