N. V. | 25. 7. 2022, 12:36

Na priljubljeni hrvaški plaži gole otroke snemala s kamero, skrito v hladilni torbi

PU istarska/Profimedia/fotomontaža

Ob tej novici se vam bo obrnil želodec. Poglejte, na kateri plaži sta se mudila ostudneža.

V soboto, 23. julija, so gostje kampa na območju Rovinja opazili sumljivo obnašanje dveh moških in takoj obvestili varnostnike, ti pa so poklicali policijo.

Kdo sta storilca?

Rovinjska policija je izvedla kriminalistično preiskavo dveh nemških državljanov, starih 48 in 79 let, zaradi suma storitve kaznivega dejanja izkoriščanja otrok za pornografijo. Na podlagi odredbe pristojnega sodišča so opravili preiskavo vozila in mobilne hišice, v kateri sta bila nemška državljana.

Med preiskavo so policisti našli in zasegli ročno izdelano snemalno napravo, prenosni računalnik, fotoaparat, MP3 predvajalnik, štiri mobilne telefone, sedem USB ključkov in druge predmete.

Ostudno dejanje

Med kriminalistično preiskavo so ugotovili, da sta dva moška v torbo, ki je bila podobna prenosnemu hladilniku, položila ročno izdelano snemalno napravo in na ta način snemala gole otroke. Gole otroke sta snemala na bazenu v vodnem parku.

PU istarska

Po opravljeni kriminalistični preiskavi so policisti 24. julija v večernih urah osumljenca odpeljali v priporni prostor Policijske uprave Istrske.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol