8. 8. 2022, 11:33 | Vir: STA

Osumljencu ne bodo sodili: KAKŠNA bo kazen za brutalen napad na žensko s kijem?

Profimedia/fotomontaža

Nasilen napad na žensko, ki je pretresel Slovenijo, bo ostal brez kazenske odgovornosti. Tožilstvo je predlagalo drugačno kazen za 47-letnika, ki je hudo poškodoval žensko. 

Tožilstvo je po končani preiskavi zoper 47-letnika, ki je konec aprila v Mariboru z bejzbolskim kijem hudo pretepel žensko, namesto obtožnice vložilo predlog za izrek varnostnega ukrepa obveznega psihiatričnega zdravljenja v zdravstveni ustanovi, poroča Večer.

Če bo sodišče predlogu sledilo, osumljeni napadalec zaradi poskusa umora ne bo kazensko odgovarjal, bo pa moral na obvezno psihiatrično zdravljenje na forenzični oddelek psihiatrije, vendar najdlje za pet let.

Zakonodaja sicer določa, da mora sodišče vsakokrat po preteku šestih mesecev znova odločati, ali sta nadaljnje zdravljenje in varstvo v zdravstvenem zavodu še potrebna.

Žrtev počakal v zasedi

Kot je maja po napadu poročal Večer, je osumljeni 47-letnik žrtev pričakal v zasedi, blizu njenega doma ob Ljubljanski ulici. Posredoval je mimoidoči občan, ki je po pripovedovanju očividcev pregnal storilca in poklical pomoč.

Zaradi izredno hude poškodbe glave je bila ženska v smrtni nevarnosti, a so ji zdravniki v mariborskem univerzitetnem kliničnem centru rešili življenje.

Policisti so osumljenega prijeli kmalu po dejanju in ga kazensko ovadili zaradi poskusa umora.

Preiskovalni sodnik je sledil zahtevi tožilstva in zoper Mariborčana odredil pripor zaradi ponovitvene nevarnosti, saj se je po poročanju Večera v kriminalistični preiskavi pokazalo, da sta bila v ozadju napada maščevanje in ljubosumje in da napadalec 34-letnice že dalj časa ni pustil pri miru.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.