J. B. | 1. 11. 2022, 17:54

Nekdanjemu boksarju grozi dosmrtni zapor: neverjetno, kaj je želel pretihotapiti na tovorni ladji

Profimedia/YouTube/Boxer/posnetek zaslona/fotomontaža

Goran je bil nekoč čisto pravi profesionalec. S svojimi pestmi je dosegel kar nekaj odmevnih uspehov. Po koncu športne kariere pa je zašel v nevarne vode. In jih zdaj dobil po prstih.

V nedeljo so v Miamiju, kjer se je želel vkrcati na letalo za Zürich, aretirali Gorana Gogića, upokojenega profesionalnega boksarja iz Črne gore. Slednjemu grozi, da bo do konca življenja za zapahi, potem ko mu tožilstvo v Združenih državah Amerike očita, da je prek Kolumbije in ZDA v Evropo poskušal pretihotapiti kar 22 ton kokaina v vrednosti več kot milijarde evrov!

Zaseg kokaina z ladje MCS Gayane v pristanišču v Philadelphii leta 2019 je bil eden največjih v zgodovini ZDA. 

"Aretacija in obtožba Gogića, nekdanjega boksarja, ki je domnevno odgovoren za trgovino z osupljivo količino kokaina, ki jo je poskušal pretovoriti skozi ameriška pristanišča, je odmevna zmaga organov pregona," je poudaril ameriški državni tožilec Breon Peace

Kar 21 zmag in vsega štiri porazi

Gogić je kot profesionalni boksar tekmoval pod nemško zastavo, v svoji 11-letni karieri pa dosegel 21 zmag in ob tem doživel le štiri poraze. Kasneje naj bi se povezal s kolumbijskimi karteli, ki so prek luških delavcev v ZDA kokain pošiljali v Evropo. Pri zelo zapletenih operacijah naj bi Gogić odigral eno ključnih vlog, saj naj bi opravljal logistična dela in koordiniral člane posadk, tesno povezan pa naj bi bil tudi z balkanskimi kriminalnimi združbami.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol